[Àudio] [La Ciutat] Heidi Pérez (Mataró LGTBI): “Agredir a una persona del col·lectiu LGTBI surt de franc”

HEIDI
▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

Heidi Pérez, la presidenta d’aquesta entitat mataronina que aplega gent de tot el Maresme, ens ha explicat que tot i les lleis contra la discriminació per raons d’orientació sexual, les persones del col·lectiu LGTBI continuen patint discriminació i atacs. Darrerament, alguns dels casos d’agressions sistemàtiques a aquestes persones han sortit a la premsa, però és només la punta de l’iceberg d’un conflicte que, tot i els avenços, està pendent de solucionar. El proper dia 2 és el dia de l’orgull LGTBI, una jornada que ens hauria de servir per reflexionar per què encara les persones són discriminades el segle XXI.

Al programa La Ciutat de Ràdio Calella TV hem volgut conèixer de primera veu com viu aquest col·lectiu al Maresme a través de Mataró LGTBI. L’entitat fa un any que està en marxa i fa una feina important informant i lluitant contra la discriminació del col·lectiu LGTBI. No és fàcil, la societat en molts aspectes, ha explicat la presidenta de l’entitat, és heteropatriarcal, i qui no encaixa en la norma pateix. Un bon exemple  similar de tot plegat l’ ha posat Pérez també en el cas de les agressions i discriminació per raons de raça o en el de la violència masclista.

En el cas de les formacions polítiques que han posat els darrers temps al punt de mira el col·lectiu, com és el cas de VOX, Pérez afirma que només donen veu a una manera de pensar i veure la vida que ja existeix i que es troba a molts indrets. Per sort, la majoria de persones, explica, no ho veuen així, però cal treballar encara i molt.

Una mostra són malauradament les agressions que pateixen i la discriminació que és molt difícil de demostrar i, tant i un cas com en l’altra, tot i la llei, surt “de franc”.

Si voleu informació de la feina que fan podeu entrar al seu web www.matarolgtbi.org


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat