El Govern activa un paquet de mesures d’ajut al comerç local per pal·liar els efectes de la COVID-19

carrer esglesia botigues tancades

L’Ajuntament de Calella destinarà una partida de 100.000 € per ajudar a pal·liar els efectes negatius de la COVID-19 sobre els comerciants. Aquests diners aniran destinats a pagar els lloguers dels locals dels negocis que s’han quedat sense ingressos per l’obligació de tancament decretada per l’estat d’alarma. Amb aquesta i d’altres mesures, la voluntat del Govern Municipal és estar al costat del sector per aconseguir reactivar el comerç per tal que pugui tornar a ser un sector fort tant econòmicament, com socialment. En una reunió telemàtica ahir entre Ajuntament i representants del sector comercial, l’alcaldessa, Montserrat Candini, va anunciar aquest primer paquet de mesures i va avançar que ja s’està treballant per fixar les bases d’aquests d’ajuts. Això si, avança en cap cas seran línies de crèdits, sinó que seran ajuts directes.

Aquesta primera línia d’ajut, dotada amb 100.000, anirà adreçada a pagar els lloguers dels locals dels comerciants. L’alcaldessa ha justificat aquesta partida assegurant que “en situacions extraordinàries, calen respostes extraordinàries”.

És evident que el que ens cal són marcs mentals més amplis, que ens obliguin a reinventar-nos. (…) Per ara el que hem fet per ajudar al comerç local, és agafar 100.000 euros extres, de diferents partides, per intentar pal·liar un seguit de casuístiques. Aquestes casuístiques les hem d’identificar totes i fixar unes bases que ens permetin arribar al màxim nombre de gent possible.

El destí dels ajuts, els imports màxims i les condicions, es fixaran en les bases que es redactaran juntament amb representants de tots els partits del consistori, tècnics d’economia local i agents socials i econòmics.

L’alcaldessa també ha anunciat la creació de l’Oficina d’Assessorament i Recuperació Econòmica. L’objectiu d’aquesta àrea és poder donar resposta a tots els dubtes que puguin tenir autònoms, pimes, treballadors i treballadores afectats per la situació actual.

Aquesta oficina el que farà és resoldre dubtes i acompanyar autònoms, pimes, treballadors i treballadores que s’hagin vist afectats per la situació. Reforçarem l’Àrea d’Economia Local amb més gent per intentar resoldre aquesta greu situació que ha portat la Covid-19.

A més, l’Ajuntament de Calella ha habilitat un portal web amb tota la informació necessària per a autònoms, empreses i treballadors. També es pot contactar amb els tècnics de l’Àrea d’Economia Local a través dels mails valbonesipf@calella.cat i garciasg@calella.cat o per telèfon al 618 94 43 21 (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h).

Aquest dijous es reunirà la Comissió de Treball Econòmica i Social de Recuperació per seguir treballant en noves mesures de futur que permetin rellançar l’economia de la ciutat. En la comissió hi participaran representants de totes les formacions polítiques del consistori, la presidenta de l’ATC, el president del Gremi d’Hostaleria, el president dels comerciants, representants del Govern Municipal i un assessor laboral. La trobada també servirà per resoldre inquietuds, abordar problemàtiques i trobar oportunitats.

A continuació podeu escoltar l’entrevista a Montserrat Candini, alcaldessa de Calella:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat