Els comuns insisteixen en demanar que l’Ajuntament ajudi a tramitar les sol·licituds de l’Ingrés Mínim Vital

ingres minim vital

Unes 500 famílies calellenques podrien sol·licitar l’Ingrés Mínim Vital que presta l’Estat per a les persones en situació de pobresa extrema. Calella en Comú tem que moltes d’elles desconeguin l’existència de la prestació o tinguin dificultats per completar els tràmits que s’han de fer per sol·licitar-la. És per això que els comuns han vingut reclamant al Govern Municipal que es posi en marxa un servei d’atenció i assessorament específic per aquestes persones.

Calella en Comú va elevar la proposta al Ple Municipal del juny, però es va acabar retirant a l’espera del resultat de la reunió que l’alcaldessa havia de mantenir amb la delegada del Govern a Catalunya sobre les responsabilitats dels ajuntaments en la gestió d’aquesta nova prestació.

En declaracions a Ràdio Calella TV, la regidora dels comuns Anna Giménez ha reconegut que els resultats de la trobada han estat “decebedors” per la negativa de l’Estat de donar suport a les administracions locals per garantir la màxima cobertura de l’Ingrés Mínim Vital.

La veritat és que el resultat va ser decebedor per a tots. L’Estat defensa que és un operatiu senzill i no necessita dotacions especials, però no és així. Has d’accedir-hi online, has de sapiguer moure’t, et demana un munt de documents administratius…

Giménez insisteix que la tramitació de la prestació és complexa i que això pot suposar un entrebanc perquè arribi als beneficiaris. La solució que plantegen els comuns passa per posar personal que doni suport en la tramitació.

Es tractaria d’agafar el llistat de les 500 famílies que ja s’atenen a Serveis Socials o Càritas, citar-les i donar-los una atenció d’aproximadament mitja hora. En total, unes 200 hores de feina que haurien de donar aquestes dues persones administratives.

Segons els seus càlculs, activar aquest servei tindria un cost d’uns 15.000 euros que Giménez assegura estan disponibles en el Pressupost Municipal d’aquest 2020.

Ja hi ha una disponible amb una despesa màxima de 27.000 euros per aquest concepte. Nosaltres hem valorat que el cost d’aquestes dues persones durant un mes i poc seria de 15.000 euros. Diners n’hi ha.

L’Ingrés Mínim Vital aprovat pel Govern espanyol està adreçat a persones en situació de pobresa extrema que poden rebre una prestació que va dels 462 als 1.015 euros mensuals.

A continuació recupera íntegrament l’entrevista Anna Giménez al programa La Ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *