L’estació de Calella tindrà un nou sistema de videovigilància basat en la intel·ligència artificial

renfe

L’estació de Renfe de Calella disposarà a partir de l’any que ve d’un nou sistema de vigilància basat en la intel·ligència artificial. El nou mètode servirà per detectar de manera automàtica i en temps reals totes les incidències que es produeixin a la via del tren, com també a l’entorn. La companyia ferroviària té previst digitalitzar les 110 estacions que té a Catalunya al llarg del 2023 i per fer-ho possible destinarà 8,7 milions d’euros provinents dels fons europeus. El nou sistema ja ha entrat en funcionament en estacions com Mataró, Arc de Triomf o l’Hospitalet.

El nou sistema d’intel·ligència artificial, conegut com a Renfe Smart Security Station, permetrà detectar de forma automàtica i en temps real incidents com caigudes de persones o objectes, incendis, actes vandàlics o frau en l’accés als serveis. També serà una ajuda important per conèixer l’afluència de gent a les diverses estacions per enviar-hi, si és necessari, més personal.

Segons exposa la companyia, el nou projecte de seguretat permet recopilar i processar de forma anònima i automatitzada milers de dades a través del sistema CTTV de cada estació i integrar-lo en un quadre de comandament únic. El sistema RS3 recopila imatges de les estacions que s’integren en un sistema de videoanalítica, on es processen i analitzen amb intel·ligència artificial. Posteriorment, aquestes imatges tractades són eliminades en qüestions de segons.

L’objectiu de tot plegat és millorar la seguretat a l’entorn de les estacions de tot l’estat. És per això que el projecte també preveu instal·lar servidors de darrera generació i renovar el sistema operatiu, instal·lacions i elements digitals de les estacions de Rodalies. Hi haurà, així mateix, sondes de ciberseguretat per al monitoratge, control i anàlisis de les estacions per “augmentar els nivells de seguretat digital”.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *