Tejada: “Estem obsessionats amb què s’administrin millor els recursos”

tejada4

A tres setmanes perquè el projecte pressupostari es sotmeti a l’aprovació del Ple Municipal, Calella en Comú ha lamentat que no se’ls hagi facilitat la documentació per poder fer una anàlisi global de la proposta de l’executiu. El portaveu Sebastián Tejada ha exposat que només disposen del detall de dos dels 18 capítols dels comptes i que l’últim quadrant d’inversió –que puja a 1,2 milions d’euros– no dona marge perquè s’incorporin les propostes de l’oposició. Les dels comuns són cinc de concretes. El partit defensa que tenen visió estratègica de futur, respecten el patrimoni i les persones i també tenen cura dels treballadors de l’Ajuntament. Una afirmació que té una especial rellevància en plena crisi per la valoració de llocs de treball. Avui, Sebastián Tejada ha expressat el compromís dels comuns de fer-la efectiva.

En una entrevista al programa La Ciutat, el portaveu de Calella en Comú ha assegurat que si d’ells depèn, la valoració dels llocs de treball s’implementarà.

Si el nostre partit té la responsabilitat exclusiva de decidir si es paga o no, decidirà que es paga. I això després d’escoltar el senyor Torres dient que és il·legal, que hi ha informes d’Intervenció, dient que anirem a la presó i que es compromet el patrimoni. Nosaltres la pagarem. I no només perquè és correcte i un compromís del Govern, sinó també perquè hi ha una situació d’emergència dins la plantilla de l’Ajuntament.

Calella en Comú demana al Govern que assigni una partida pressupostària de 175.000 euros per a l’actualització dels salaris del personal municipal en els termes i condicions que acordin les dues parts.

També proposen que s’encarregui un estudi urbanístic i legal sobre el parc arqueològic que projecten al Roser i que integraria també els pisos de Sant Quirze. Sebastián Tejada assegura que seria només en el cas que es garantissin els drets dels propietaris i llogaters, a qui es podria reubicar en els habitatges que s’han de construir sobre l’Aldi.

Insisteixo, demanem un estudi i tot el que es faci serà a llarg termini. Si es conclou que val la pena fer el parc arqueològic i la conseqüència és que aquests pisos, que tenen més de 60 anys i estan prou madurs, s’ha de fer de la manera que es respectin els drets de propietaris i llogaters.

Els comuns proposen crear un espai de compostatge a la Plaça Bartomeu Barceló i dotar econòmicament el projecte de dinamització del carrer Jovara que està treballant la Taula de Comerç. A més, obrir un espai de gestió de les sol·licituds de l’Ingrés Mínim Vital.

Sebastián Tejada ha criticat l’aposta inversora del Govern Municipal per al 2022.

El pressupost d’inversió s’ha convertit en una gran bossa de diners disponibles, anava a dir per a qualsevol ocurrència, però no (…) 1,2 milions d’euros és el paquet més important, que no té cap assignació nominal però que a priori va destinat a millores a la via pública.

Tejada indica que el programa d’inversions que se’ls ha traslladat és una gran bossa de diners per a “actuacions discrecionals” en la qual ja no s’hi contemplen projectes com la construcció dels pisos socials sobre l’Aldi o s’hi comprometen partides “vagues” per a l’aparcament de Can Saleta, que els comuns no veuen amb bons ulls.

Sota el nostre punt de vista, el projecte no és viable. L’equip de Govern va encarregar un estudi que encara estem esperant. En tot cas, s’ha decidit que entri una partida de 50.000 euros per l’aparcament d’allà i el de l’Aldi, no hi ha cap altre assignació més enllà de la reserva de 500.000 euros de l’any passat per fer l’expropiació de l’Hostal Univers.

El portaveu de Calella en Comú nega que s’hagi pogut entrar en una fase de “negociació” sobre el pressupost sinó que es limiten a presentar propostes que després valora el Govern. Tejada ha reflexionat sobre les capacitats de generar nous ingressos en un context de dificultats per a les famílies i les empreses, la qual cosa obliga a fer una millor administració dels recursos existents. I assegura que aquest és un aspecte que els “obsessiona”. I posa d’exemple aquest cas:

Els nostres treballadors socials tornen a casa, cada dia, frustrats. Perquè van a la guerra amb un escuradents. Cal posar els recursos allà on cal. Aquest any tornarà a pujar la partida de Comunicació, no necessitem comunicar tant. Si ens gastem 75.000 euros en Comunicació potser podríem arreglar-ho amb 10.000 i tenir dues persones a Serveis Socials.

Calella en Comú adverteix que el pròxim Govern Municipal haurà de fer un “reset” i posar en ordre els compromisos que s’han adoptat en els últims anys per al futur imminent.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *