La Comunitat Feminista de Calella fa convocatòria pel 8M

Cartells exhibits durant la manifestació del 8M del 2020 a Calella

La situació de pandèmia no impedirà que a Calella es faci una acció de reivindicació amb motiu del 8M, el Dia Internacional de les Dones. Serà estàtica, a la plaça de l’Ajuntament, aquest dilluns vinent a les set de la tarda. L’organitza la Comunitat Feminista de Calella, que crida a respectar les mesures de distància i mascareta per garantir la seguretat de la trobada.

Gizane Silva, portaveu de la Comunitat Feminista de Calella, subratlla la importància de mantenir la reivindicació del 8M pels drets i les llibertats del col·lectiu. En declaracions a Ràdio Calella TV, ha explicat que volen fer-la visible al carrer i practicar sororitat en una de les jornades més importants de l’any.

Serà una trobada respectant la distància de seguretat i mascareta. Una concentració on posarem música, qui vulgui podrà parlar i tindrem una pancarta. Serà un moment per acompanyar-nos.

La Comunitat Feminista de Calella recupera algunes de les reflexions que ja es van posar damunt la taula amb motiu del 25N, com ara que la pandèmia ha fet aflorar noves situacions de violència masclista. Segons Silva, la crisi social i econòmica que se n’ha derivat s’està acarnissant especialment amb les dones, amb una alarmant regressió de drets i llibertats.

La pèrdua de la feina, el fet d’estar a casa quan no és refugi sinó perill. Ha afectat el fet de no poder sortir i no comunicar les violències.

La pandèmia també ha limitat l’acció de la Comunitat Feminista, que es va crear amb l’objectiu de ser un espai de suport mutu entre les dones de Calella. Les seves integrants reconeixen que cal activar mecanismes per recuperar-ho.

Portem un any que ens hem trobat molt poc, menys del que voldríem. Però sabem que hi som. Reunir-se és fonamental, però sabem que hi som. Podíem haver fet moltes més coses, i hem de seguir buscant eines perquè ningú quedi despenjada.

A Calella, la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dona anirà a càrrec de dues professionals de l’Hospital de Calella: la doctora Sílvia Valero i la infermera Judith Grau. S’emetrà dilluns al fil de les dotze del migdia per Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *