120 participants completen els recorreguts de la marxa de resistència de La Llopa i de la Llopa petita

Poc menys de la meitat dels inscrits que van prendre la sortida ahir a les proves organitzades per Calella-Marxa van acabar abandonant com a conseqüència de les inclemències meteorològiques. A la baixada de temperatures, s’hi va sumar una pluja constant que va posar encara més a prova a tots els participants. Dos calellencs van ser els primers en creuar la línia d’arribada: Miguel Ángel Campos a la marxa de resistència La Llopa, de 54 quilòmetres; i Gerard Serra, primer a la Llopa petita baixant de les tres hores.

Lluís Barri, de Calella-Marxa i responsable de la prova, ha admès que les condicions meteorològiques van provocar la majoria dels abandonaments que es van registrar durant la prova. Ja alguns dels inscrits, ni tan sols van prendre’n la sortida.

Va haver-hi una participació interessant: dels 208 inscrits van fallar-ne alguns i al final es van presentar 203 persones que van prendre part a la Llopa i a la Llopa petita. Finalment van arribar més de 120 participants, perquè hi ha gent que va abandonar com a conseqüència de la pluja que ja va començar a les vuit del matí.

Una hora abans s’havia donat el tret de sortida a La Llopa, de 54 quilòmetres de recorregut. El primer en creuar la línia d’arribada va ser el calellenc Miguel Ángel Campos.

Va fer 5 hores i 50 minuts, que no són més de les 5 hores i 20 minuts de l’any passat o les 5 hores i 45 minuts de fa dos. Va estar molt bé. Malgrat les inclemències del temps va fer una bona cursa i va tenir una bona arribada.

En el cas de la Llopa petita, de 34 quilòmetres, el participant més ràpid també va ser un calellenc, Gerard Serra, que va baixar de les 3 hores. Va completar la prova amb un temps aproximat de 2 hores i 52 minuts.

Les curses es van tancar al cap de 14 hores i 10 minuts de donar el tret de sortida amb l’arribada de l’últim participants. Durant tot aquest temps, els voluntaris van estar assistint als corredors, i per a tots ells, Lluís Barri ha tingut paraules d’agraïment.

Estar aguantant la pluja i el fred al mig de la muntanya és molt d’agrair. També els que van estar al peu del canó fins a les nou del vespre. Sobretot felicitar als 54 voluntaris perquè sense ells no ho faríem.

L’esportista Núria Picas, especialista en curses de muntanya, ha apadrinat aquesta última edició de la prova de resistència que organitza Calella-Marxa i que és puntuable pel Circuit Català de Caminades de Resistència.