La CUP presenta una moció per habilitar més espais per a la celebració d’enterraments laics

El grup municipal de la CUP presentarà una moció en el Ple d’aquest dijous per demanar que l’Ajuntament pugui habilitar més espais per a les cerimònies d’enterrament laiques. Els cupaires lamenten que a hores d’ara només es pugui celebrar funerals d’aquest caire al Cementiri Pins de la Creu, un espai que consideren molt allunyat del nucli urbà i de difícil accés. També recalquen que el Tanatori Municipal no disposa de cap espai destinat a la celebració de funerals laics.

La regidora de la CUP, Núria Freixas, ha avançat que demanaran fer un estudi per determinar quins són els equipaments municipals, situats dins el nucli urbà, que complirien els requisits necessaris per poder-hi celebrar funerals laics.

El Cementiri Pins de la Creus, hi ha un espai, però queda molt allunyat del nucli urbà. És molt dificultós desplaçar-te fins allà caminant i molta gent ha d’agafar un taxi, per tant suposa una despesa. Per això nosaltres demanem també un estudi per determinar quins podrien ser equipaments municipals situats dins el nucli urbà per poder celebrar aquests enterraments laics.

De fet els cupaires consideren que, com que l’Ajuntament ja ofereix la possibilitat d’ús d’equipaments municipals per a la celebració d’altres cerimònies com ara els casaments civils, també es podrien utilitzar aquests espais per a la celebració d’enterraments laics. Un dels llocs que proposen és el Far de Calella.

Per exemple nosaltres considerem que el Far podria ser un bon lloc, el Museu Arxiu potser li falta amplada suficient… Però sí que es podrien adaptar una sèrie d’equipaments de dins el mateix nucli urbà i és fàcil de dur a terme. És la integració dels enterraments laics dins el poble.

La petició la formalitzaran aquest dijous a través de la moció que han presentat perquè es debati a la sessió ordinària del Ple Municipal que se celebrarà de forma telemàtica a les 18.30 h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *