Esquerra aporta una proposta de 30 mesures per a la recuperació social de Calella

A Calella s'ha creat un grup de voluntaris que ajuda en l'atenció de les persones vulnerables
A Calella s'ha creat un grup de voluntaris que ajuda en l'atenció de les persones vulnerables

Aquesta setmana s’ha celebrat la primera reunió de la comissió de treball social per a la recuperació de Calella i Esquerra hi ha participat plantejant un document de 30 propostes per abordar l’emergència social que, segons assenyala Xavier Ponsdomènech, ja s’està notant a la ciutat. Fan referència a àmbits com la infància i les famílies, la gent gran, la cultura o les activitats de lleure a l’estiu, que centra un dels cinc blocs en què es divideixen les mesures plantejades. En aquest sentit, el partit republicà apunta la possibilitat que es faci una oferta d’activitats de lleure als espais naturals de la ciutat o també redefinir el casal d’estiu municipal perquè sigui més obert, flexible i dinàmic, que no deixi sense plaça a ningú que ho necessita. El portaveu republicà i cap de l’oposició ha fet una crida per trobar el màxim consens polític a l’hora d’afrontar el problema social que, tot apunta, provocarà la crisi sanitària del coronavirus.

Ponsdomènech ha dit que ara és el moment de posar les persones al centre de l’acció política, a diferència del que es va fer l’any 2008 amb la crisi econòmica.

La crisi del 2008 va afectar a alguns sectors de la societat i el rescat es va dirigir als bancs; però l’ actual és diferent, ens afecta a tots, i per això nosaltres volem salvar persones. Creiem que tenim una responsabilitat amb les persones i les vides, i per això és molt important que trobem aquest consens i que tinguem una visió molt àmplia de la ciutat.

Esquerra comparteix que la recuperació social anirà de bracet de l’econòmica, un àmbit sobre el qual s’hi està treballant de forma paral·lela amb una comissió de treball específica que es tornarà a reunir telemàticament aquesta setmana.

Quant al document de propostes socials, els republicans plantegen organitzar cursos de digitalització per a mares i pares o incrementar la partida de diverses subvencions: per anar a l’Escola Bressol, per al servei de menjador escolar o per l’adquisició de llibres. En l’àmbit de la gent gran, oferir un programa de formació d’atenció i cura també per a persones dependents, o garantir l’accés del col·lectiu a tots els serveis bàsics i essencials.

El document també proposa reforçar l’estructura de l’àrea de Serveis Socials i dotar-la de més recursos per atendre totes les necessitats que provocarà l’emergència pel coronavirus; i no penalitzar encara més el sector cultural, que és un dels més afectats per les restriccions de mobilitat i de reunió. En aquest sentit, Esquerra considera que no s’ha de retallar aquesta part del pressupost i que, en la mesura del possible, es mantinguin actes o es posposin per no trencar contractes ja signats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat