El preu dels carburants segueix a l’alça

La guerra a Ucraïna està passant factura a l’economia mundial. A més del greu problema humanitari que està causant aquest conflicte bèl·lic, el preu dels carburants està creixent sense fre i ja està assolint marques històriques.  

Aquest dissabte a Calella el litre bàsic de benzina costava 1,789 euros, mentre que el de gasoil estava a 1,829. D’altra banda, les versions de major qualitat dels carburants ja arribava a l’1,929 en el cas de la benzina de 98 octans i 1,889 pel gasoil ‘premium’.

 Si traduïm i apliquem aquestes xifres, ens trobem que si una persona vol omplir el dipòsit d’un cotxe de 50 litres a Calella, li costarà, com a mínim 89,45 euros si ho fa amb benzina i 91,45 si ho fa amb gasoil. Tot això si aposta per les opcions de menor qualitat.

 L’augment del preu en comparació al gener ha estat significatiu. Segons dades publicades per RACE, la benzina ha apujat el seu preu en 28 cèntims el litre, mentre que el gasoil ho ha fet en 44 cèntims. En altres paraules, omplir el dipòsit a principis d’any constava entre 16 i 22 euros menys.

 Aquesta problemàtica té un efecte transversal a tots els sectors econòmics, els primers a manifestar el seu descontentament han estat els petits i mitjans transportistes, que veuen com la viabilitat del seu negoci perilla. És per això que ja han convocat un vaga a la que no s’han adherit les grans associacions de camioners.

Arran d’això s’ha estès el temor que els supermercats quedin sense provisions d’aliments, fet que ja ha estat desmentit, però que no ha evitat imatges d’establiments buits.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *