La por per una possible vaga de transportistes buida els supermercats

En els darrers dies, s’ha viralitzat un àudio de Whatsapp on s’alerta d’un gran desabastiment de productes als supermercats per una vaga de camioners. Arran d’aquest missatge de veu, moltes persones s’han alertat i han decidit omplir el rebost per evitar ser afectats per aquesta suposada problemàtica.

Aquest dissabte a la tarda, alguns supermercats de Calella ja havien recuperat part dels seus estocs. Però seccions com les de fruites i verdures o la carn seguien amb una manca preocupant d’aquests aliments de primera necessitat.

D’altra banda, l’oli de gira-sol s’ha convertit en un bé molt preuat i també comença a escassejar a alguns establiments. De la mateixa manera que va passar amb el paper higiènic que va ser el producte més buscat durant les primeres setmanes de la pandèmia de la Covid-19.  

Pel que fa a la vaga de camioners, si bé és cert que està previst que es dugui a terme, està lluny de convertir-se en un problema, ja que les principals associacions de transportistes no s’hi ha adherit.

Tot i això, mentre que no significarà un inconvenient pels supermercats, la raó de fons d’aquesta vaga sí que té un impacte real i profund sobre tota la població. La pujada del preu del combustible està ofegant els petits i mitjans camioners i han decidit plantar-se davant aquest augment.  

En els darrers dies el preu de la benzina i el gasoil ha tocat sostre i ja suposa un mal de cap molt greu per a l’economia de moltes famílies que han vist com omplir el dipòsit del seu cotxe costa entre un 15% i un 22% més.

Així doncs, tot i que la vaga existeix i les raons de fons també tenen efecte sobre la resta de ciutadania. No hi ha un risc de desabastiment als supermercats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.