Participatius 22: Vota per instal·lar una nova font ornamental a la plaça del Bunyol

Una font ornamental singular a la plaça del Bunyol. És una de les propostes finalistes del Pressupost Participatiu del 2022, per la que es pot votar des de dilluns i fins el 13 de juny. Joan Alcaraz, que és un dels habituals de la convocatòria, planteja en aquesta ocasió la modernització de la font existent al barri de Pequín perquè, de retruc, es converteixi en un nou atractiu turístic de Calella. La idea és col·locar-hi un capçal d’aspersió esfèric al centre, elevat del centre i il·luminat de nit. El disseny recorda la flor de la xicoia, també anomenada dent de lleó.

Alcaraz explica que va veure aquest disseny de font ornamental en un viatge a la població italiana de Monza, i que la idea és replicar-ho aquí i el lloc triat és la plaça del Bunyol, un punt cèntric i força concorregut, especialment a l’estiu.

La proposta de nova font ornamental s’ajustaria a les dimensions existents –d’uns 9 metres de diàmetre–, sense haver d’ocupar més espai d’una plaça on es realitzen moltes activitats de caire popular. La instal·lació incorporaria un sistema d’il·luminació led, que permeti el canvi de colors per fer-la més atractiva.

Joan Alcaraz ha presentat aquest projecte finalista del Pressupost Participatiu del 2022, que està dotat amb una partida d’inversió de 100.000 euros. Es pot votar fins el 13 de juny de forma telemàtica al portal civiciti.com/es/calella i, presencialment, a l’urna instal·lada al vestíbul de l’Ajuntament de Calella (de 9 a 20h, de dilluns a divendres), i que cada dimecres recorrerà algun indret estratègic de la ciutat per facilitar la participació.

Aquest 25 de maig serà a l’Orfeó Calellenc (carrer Església, 249) de 9.30 a 13.30h i de 17 a 20.30h.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *