El nou tram cobert de la Riera Capaspre s’habilitarà provisionalment com a aparcament

L’Ajuntament de Calella acaba d’adjudicar el projecte de la segona fase del cobriment de la Riera Capaspre, entre la carretera N-II i el carrer Ramon i Cajal. Seran 100 metres lineals d’espai públic urbanitzat, integrat a la trama urbana, que es condicionaran provisionalment a l’espera que s’hi pugui implantar el model de tractament superficial que hi ha a la banda sud. El sector central es destinarà a aparcament per així atendre la demanda que es crearà mentre durin les obres d’ampliació de l’hospital de Calella.

L’alcalde Marc Buch ha confirmat que, un cop completats els treballs estructurals del cobriment de la Riera Capaspre, s’habilitarà la part central perquè hi puguin estacionar els cotxes.

Primer, cobrir aquest tram, on hi haurà un carril de circulació a banda i banda mentre que la zona central estarà destinada a aparcament. Pensant en el futur, quan hi hagi les obres de l’Hospital i s’estigui fent l’aparcament i hi pugui haver una mobilitat més complexa, tindrem aquesta bossa. Quan la resta de trams estiguin fets, la lògica diu que donarem continuïtat al boulevard que tenim ara.

El projecte de la segona fase del cobriment de la Riera Capaspre s’ha adjudicat a l’empresa Artífex Infraestructuras SLU per un import total de 854.260 euros. Tenen un termini d’execució aproximat d’un any.

Els treballs consistiran en la retirada de la pila central que subjecta la rotonda que hi ha a l’encreuament entre la carretera i la Riera Capaspre, seguint els criteris tècnics de l’ACA; i el seu tancament amb calaixos de formigó en tot el tram que hi ha fins arribar al carrer Ramon i Cajal. Superficialment, hi haurà un carril de circulació a banda i banda per facilitar la mobilitat del sector i la connexió amb la carretera; i un espai central habilitat provisionalment com a aparcament.

Les obres començaran la segona setmana del mes d’octubre per no interferir en l’activitat turística.

En una entrevista al programa La Ciutat, l’alcalde Buch també va avançar que s’enfila el projecte per completar la reforma del carrer Sant Pere.

El projecte ja està aprovat i hem demanat els permisos corresponents a Adif, perquè farem la connexió per sota les vies del tren. Aviat iniciarem la licitació amb la idea de d’iniciar el projecte a la tardor i que sigui una realitat en breu.

Aquesta serà la segona fase del projecte de reforma del carrer Sant Pere, que permetrà arribar al carrer Anselm Clavé. Inclou la substitució de tota la xarxa de serveis soterrats i la urbanització superficial seguint la mateixa estètica que hi ha a Bruguera.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *