Avís del Meteocat per temps violent al Maresme

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per temps violent a diverses comarques, entre elles el Maresme. Al llarg de tot el matí es poden produir tempestes amb possibilitat de pedra de fins a 2 cm de diàmetre. Les tempestes podrien venir acompanyades de ratxes de vent de fins a 25 km/h i esclafits o tornados. Els xàfecs han estat intensos a primera hora del matí al litoral i prelitoral central, a punts de Ponent i de la Catalunya Central.

Segons la predicció del Consell Comarcal del Maresme, des de mig matí i fins al migdia s’esperen precipitacions en forma de xàfecs, localment de caire tempestuós i de moderada intensitat. Aquesta tarda començarà amb el cel ennuvolat, però les clarianes aniran guanyant protagonisme ràpidament. Entre mitja tarda i el vespre arribaran nuvolades al Maresme Nord. Primeres hores de la tarda amb algun ruixat puntual. De cara al vespre s’esperen xàfecs, localment moderats però poc abundants, més probables a l’interior i nord del Maresme.

PREDICCIÓ

Des de Protecció Civil recorden que si et trobes pluja intensa a la carretera cal moderar la velocitat, augmentar la distància de seguretat i ser prudent amb les maniobres. En cas de travessar un bassal per acumulació d’aigua, cal circular lentament amb la primera marxa i després comprovar l’eficàcia dels frens.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *