El Pla d’Igualtat 2017-2020 s’aprova amb discrepàncies en la seva elaboració

El Ple Municipal va aprovar el Pla d’Igualtat amb 14 vots a favor, corresponents a l’equip de govern i a ERC, que va destacar fer un sí critic, les abstencions del PP i de la CUP i el vot contrari d’ICV. Els grups de l’oposició van mostrar el seu desacord en l’elaboració del Pla per no comptar amb més participació femenina i no fer una avaluació més exhaustiva de l’anterior Pla.

ICV considera que el document s’ha realitzat amb desgana perquè tindrà vigència només durant dos anys. També perquè van haver de tirar enrere el Pla per fer-lo més participatiu i parlar amb les dones de la ciutat, una petició que va venir per part del grup ecosocialista. El seu portaveu, Sebastián Tejada, també va lamentar la manca d’una anàlisi de la situació d’homes i dones a la plantilla de l’Ajuntament.

La principal reivindicació d’ICV, que va votar en contra del Pla, és que cal destinar una partida més generosa del pressupost als temes relatius a la igualtat. També va reclamar accions concretes a més de les xerrades i conferències ja previstes.

El PP va decidir abstenir-se per trobar a faltar coses però entendre l’esforç que ha posat el govern municipal en la seva elaboració.

La CUP també va abstenir-se al·legant que tot i que hi havia una intenció positiva per part de l’Ajuntament, el Pla no és una eina contra el masclisme perquè li falta arrelament territorial. El portaveu cupaire, Jan Catà, va criticar que l’empresa que l’ha elaborat no va atorgar un paper important a la ciutadania i a les entitats per lluitar contra el masclisme.

ERC va fer un sí crític. Van destacar que han fet moltes propostes perquè el Pla no es «quedi en un calaix», sinó que contingui accions concretes, fent una incidència especial en les característiques laborals de les dones de Calella. Tot i així, van trobar a faltar una avaluació més rigorosa i realista de l’anterior Pla. La portaveu d’ERC, Cristina Gómez, va afirmar que la igualtat de gènere s’aconsegueix amb l’educació.

L’alcaldessa, Montserrat Candini, va detallar els punts inclosos en el Pla d’Igualtat.

La regidora d’Igualtat, Cindy Rando, qui ha estat l’encarregada de l’elaboració del Pla, també va defensar-lo davant del Ple. Rando va explicar per què el document té l’any 2017 com a data d’inici. També va assegurar que en el Pla està reflectida la opinió de les tècniques de Serveis Socials i d’Igualtat.

Va assegurar que treballaran perquè sigui una eina molt viva per treballar contra el masclisme.

La regidora d’Igualtat va avançar que s’està treballant en el Pla d’Igualtat intern de l’Ajuntament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *