Activats els Plans INUNCAT i VENTCAT per la intensitat de les tempestes previstes

Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya degut a les fortes pluges que es preveu descarregaran sobretot al litoral i prelitoral a partir d’aquest vespre i fins demà al matí. També ha activat el Pla VENTCAT per forts vents amb ratxes superiors als 72 km/h a tot el territori.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha alertat de pluges d’alta intensitat que poden superar els 40 litres en 30 minuts a molts punts del litoral i prelitoral. Es preveu que s’allarguin durant tota la nit, i l’acumulació d’aigua pot provocar inundacions a carrers, baixos, garatges i soterranis. També pot fer créixer el cabal de rius i rieres, que al seu torn afectin al seu entorn. El fort vent que acompanyarà les pluges pot incrementar les incidències. S’esperen onades de més de quatre metres.

Protecció Civil preveu que les precipitacions entrin a última hora de la tarda per les Terres de l’Ebre i Tarragona, acostant-se a Barcelona i escombrant Catalunya fins a sortir per Girona. Són les restes de l’huracà Leslie, que ahir va tocar terra a Portugal i arriba a Espanya convertit en tempesta tropical. El Maresme es troba en situació de perill molt alt degut a la intensitat de la pluja, sobretot de cara a demà.


Trànsit recomana tornar del cap de setmana abans del vespre per evitar enganxar les pluges.


A més, caldrà extremar les precaucions al volant, ja que demà al matí les pluges coincidiran amb la mobilitat pròpia d’un matí laborable i es podrien donar incidències en la circulació amb inundacions a carrers i carreteres del litoral.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *