Agustí Pérez: “No podem mirar cap a un altre costat”

Imatge d’arxiu

El món del triatló segueix consternat per la informació sobre els abusos en el món de l’esport a Catalunya que s’ha fet públic a partir d’un treball d’investigació del diari ARA. Es publicava a finals de gener i dies després 25 clubs signaven un manifest per exigir a la Federació Catalana de Triatló que retirés la llicència a un dels condemnats per aquestes pràctiques. El TriCBM de Calella va ser un dels impulsors d’aquesta iniciativa i ara el seu president, Agustí Pérez, està disposat a “arribar fins al final” per tal d’acabar amb els abusos, fer net i garantir la protecció de tots els esportistes. En una entrevista a l’Info Migdia, ha demanat la conjura de tots per acabar amb un silenci de més de 17 anys.

L’impacte en el triatló calellenc arriba pel cas particular de Judith Corachán, esportista del TriCBM, que revela que la seva germana va ser una de les afectades.

La Judith Corachán parla d’una situació que la va impactar a ella i a la seva germana. Fa referència a l’altre implicat en tot aquest afer, posen sigles i tothom l’identifica com a Jordi Lorca, president del CN Hospitalet i que la Federació Catalana de Natació ha apartat del seu càrrec directiu. Ell, com passa en molts casos d’aquests, no té denúncies prèvies ni antecedents i això ho fa més difícil, a diferència del senyor Armentanos, que sí en té condemnes en ferm i coses pendents amb la justícia (…) Des del club volem estar al seu costat i fer el poguem. Les xarxes ens serveixen i tothom que tingui informació estarem encantats de donar-li el curs oportú per intentar que no quedi amagada i siguem conscients tots plegats que és el moment de no silenciar-nos.

Pérez ha admès que circulaven rumors sobre aquestes pràctiques abusives però que mai s’hi havia aprofundit ni confirmat. Al fil de la informació, és quan els clubs decideixen moure fitxa i demanen a les federacions de triatló i natació que se’ls aparti, tal com confirma han fet.

Com a club que represento, i amb altres clubs, hem demanat explicacions a la Federació Catalana de Triatló i hem intentat que es prenguin mesures: ho hem demanat a les federacions de triatló i natació i avui dia aquestes dues persones estan apartades i esperem que no s’acabi aquí i es prenguin les mesures legals oportunes. No podem permetre que gent així estigui vinculada als nostres esports.

El president del TriCBM s’ha ofert a escoltar a tothom que vulgui aportar informació al respecte i alhora diu mantenir contacte amb el periodista signant de l’article que ha sacsejat el món de l’esport català. El moviment #stopabusos ja no té aturador.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *