Amics dels Animals celebra un repunt en les adopcions dels gats

L’associació Amics dels Animals continua demanant més espai per a la gatera municipal. Celebren que hi hagi hagut una millora de les instal·lacions, amb accions que van fent a poc a poc, com la col·locació de gespa artificial i un tancat a l’aire lliure pels gats, però continuen demanant millores i més espai per poder acollir a cadellets. Així ho ha explicat el president de l’associació al programa La Ciutat, Josep Estañol, on també ha celebrat que en els darrers mesos hi hagi hagut un repunt en les adopcions dels felins.

Ho ha confirmat Estañol assegurant que a hores d’ara només tenen 10 gats a la gatera. Bones notícies que es tradueixen en més adopcions, esterilitzacions, sigui en mascles o femelles, i control de les colònies. De fet l’Ajuntament de Calella ha destinat recursos per tenir cura d’aquestes colònies de gats. L’objectiu és contar-los, mantenir-los sans i controlats. Són declaracions d’Estañol a La Ciutat.

L’Ajuntament ha dotat de recursos a diverses clíniques i entitats de Calella perquè tinguem cura de les colònies. Estem agafant els gats, els esterilitzem i els vacunem. De tal manera que els tinguem sans i sense criar. Encara que sempre hi ha gent que pot abandonar el seu gat, i això és el que ens descontrola aquestes colònies.

Estañol ha apuntat que és important tenir a tots els gats ubicats en un lloc determinat, cuidats sanitàriament i controlats. De fet ha afegit que les colònies de gats són la base perquè no hi hagi més sobrepoblació de rates.

Aquestes colònies de gats són la base perquè no tinguem més rates. Si ens fixem bé aquests gats estan vivint en zones on hi podria haver moltes rates. Zones hoteleres, zones d’escombraries o zones del costat d’un torrent.

Estanyol també ha parlat en l’entrevista del brot de parvovirus que va afectar fa unes setmanes a unes desenes de gossos de Calella. Ha assegurat que la ràpida actuació i localització del focus principal, ha estat clau perquè el brot estigui pràcticament extingit i completament controlat.

Hem localitzat el punt d’origen. Realment des que es va localitzar el brot, fins que l’hem detectat ha estat molt ràpid i això ha estat vital. Tenim nombres reals ara passats pels veterinaris de Calella, i més o menys tots hem tingut la mateixa quantitat de casos, i estem pensant que això està arribant ja al final.

Estañol també ha confirmat que alguns dels animals afectats han mort, però que molts d’altres, els que eren adults, estaven correctament vacunats i controlats, han sobreviscut.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.