Ampliació dels Horts Socials

Terrenys on s'ubiquen els Horts Socials

El projecte comunitari d’Horts Socials de Calella fa un pas endavant, i després de dos anys d’experiència satisfactòria, s’amplia amb 15 noves parcel·les per al conreu, que ara es treuen a concessió. Les podran sol·licitar persones amb situació de vulnerabilitat, precarierat laboral o jubilats i pensionistes, que treballaran la terra per al seu autoconsum. Situades en un terreny de Valldenguli del qual l’Ajuntament de Calella n’ha obtingut la cessió, les parcel·les seran gestionades per la Fundació Humana on hi desenvoluparà el seu programa anomenat 3C (Conreem, el Clima i la Comunitat) per al foment de l’agricultura ecològica i la integració social.

Fins el 5 de novembre es pot sol·licitar la concessió d’una de les noves parcel·les amb què l’Ajuntament de Calella, i gràcies a la col·laboració de la Fundació Humana, s’amplia el projecte comunitari d’Horts Socials. Són un total de 15 parcel·les que s’afegeixen als 1.000 metres de terreny agrícola amb què es va engegar la iniciativa el 2013. El consistori les cedeix amb el sistema de reg ja instal·lat, mentre que la Fundació Humana s’encarregarà de fer-ne la gestió, aportant un tècnic agrícola, la formació i les eines necessàries.

Per optar-hi cal complir una sèrie de requisits, entre els quals estar empadronat a Calella, ser major d’edat i no disposar de cap altre terreny de conreu. D’acord amb la filosofia del projecte, que és promoure la integració social a partir de l’ocupació i l’activitat física i oferir noves oportunitats laborals i de formació, també és condició que els beneficiaris es trobin en situació de precarietat laboral o desocupació, en risc d’exclusió o vulnerabilitat social acreditada pels Serveis Socials; o bé persones jubilades o pensionistes.

La regidora de Política Social, Margarita Valls, explica l’objectiu final d’aquest projecte i els perfils de persones al qual s’adreça.

Les sol·licituds s’hauran de presentar al Registre General de l’Ajuntament a través d’una instància que es troba a les dependències municipals i que també està disponible en línia al web www.calella.cat.

Un cop rebudes les sol·licituds, tècnics de Serveis Socials i de la Fundació Humana faran una entrevista personal amb els sol·licitants.

A redós de la implantació del projecte d’Horts Socials, l’Ajuntament de Calella forma part de la Comissió d’Horts de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *