ANC i Òmnium animen a viure amb un somriure el camí fins l’1 d’octubre

Les entitats independentistes van participar en l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, hores abans que tingués lloc a Barcelona la multitudinària manifestació en favor del Sí al referèndum de l’1 d’octubre. Van adreçar-se als calellencs dient-los que no s’ha de caure en el parany de qui infon por i amenaces, i que la il·lusió i l’esperança per a un futur millor ha de ser el que marqui el camí cap a les urnes.

La territorial local de l’ANC defensarà els drets fonamentals dels catalans allà on calgui i davant qui sigui. Missatge clar del portaveu de Calella per la Independència, Xavier Ponsdomènech, en el seu parlament a l’acte institucional, en el qual va insistir que, arribats en aquest punt, no hi ha marxa enrere i que la societat civil assegurarà la celebració del referèndum per lògica democràtica.

“Ja no es tracta d’una qüestió de banderes, sinó que va de democràcia. Les seves armes són els jutges, la Fiscalia, la utilització de les forces policials, l’amenaça i la por. Ells ja fan cita a la violència, però no caurem en el parany. La nostra resposta serà el dret innegable a decidir el nostre futur, de manera pacífica, cívica i amb els somriures que han caracteritzat les nostre diades”, va dir Ponsdomènech.

En la mateixa línia, Òmnium Cultural Montnegre va apel·lar als calellencs a defensar amb il·lusió el dret a l’autodeterminació de Catalunya. “Que el foc de les torxes d’ahir i el color de les nostres banderes, que enllacen amb la nostra ferma tradició de pau i treva, ens il·luminin i ens donin la força i l’energia per recórrer amb fermesa el camí cap a l’1 d’octubre. Ens volem atemorits però no ho estem, lluitarem amb un somriure. Que la prudència, les amenaces i sobretot la por no ens facin traïdors”, va llegir Marta Cabrera, membre d’Òmnium Montnegre.

Gairebé una vintena d’entitats i partits polítics van participar en l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a la plaça Catalunya de Calella. Va comptar amb l’actuació dels Castellers de l’Alt Maresme i les interpretacions del Cant de la Senyera i Els Segadors a càrrec del Cor Harmonia i els grallers de la Colla de Geganters.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *