Aquest divendres les escoles de la ciutat fan la seva rua de Carnaval

Carnaval de les escoles, l'any passat
Carnaval de les escoles, l'any passat

Al matí ho faran l’Escola La Minerva i alguns alumnes de l’Institut Bisbe Sivilla, i serà el primer any que es fa aquesta rua al matí. Divendres a la tarda els alumnes de l’Escola Salicrú ho celebraran al pati del mateix centre, i sortiran al carrer l’Escola Pia i les Escoles Freta.

La novetat del Carnaval d’enguany és la primera rua de les Escoles Públiques de Calella, aquest divendres al matí, on hi participaran els nens i nenes de l’Escola la Minerva i nois i nois de l’Institut Bisbe Sivilla.

La responsable de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Calella, Núria Parella, ha explicat que la idea va sorgir dels dos centres educatius i l’Ajuntament els va donar suport. Parella: “Sempre les rues escolars han estat a la tarda però aquest any per primer cop es fa una rua de les escoles públiques. Hi participa l’Institut Bisbe Sivilla i l’Escola la Minerva i faran un recorregut sortint de La Minerva, passaran pel Parc Dalmau, i aniran, més aviat, per la zona peatonal del centre de la ciutat. S’ajunten els petits i els grans a l’escola La Minerva, passaran pels Pins i baixaran pel carrer Sant Joan i Església. Està molt bé, primer perquè és el primer cop que la fan, i segona perquè s’ajunten nens de primària amb nois de secundària“.

L’Escola Carles Salicrú no s’hi afegeix malgrat ser una escola pública per la llunyania i perquè ja és tradició que pares, mestres i alumnes ho celebrin junts al pati del cole. En aquest cas els alumnes de l’Escola Doctor Carles Salicrú aniran disfressats de diversos motius i personatges relacionats amb la història de la música.

I a la tarda seran els dos centres concertats de Calella els que trauran al carrer els seus alumnes disfressats. Els primers que sortiran són els de l’Escola Pia, des del carrer Sant Pere. Després sortiran els de les Escoles Freta. “Uns a un quart de quatre i els altres a dos quarts de quatre faran una rua, cadascú pels carrers més propers a l’entorn de l’escola perquè sobretot als nens petits no se’ls faci tan llarg. I es disfressen. Cadascú fa unes temàtiques, i fan unes disfresses molt treballades a l’escola, i jo crec que tant els mestres com els nens ho gaudeixen molt. I els pares també, que som els que ho anem a veure“, ha dit Núria Parella.

Dilluns les escoles de Calella tenen festa ja que se l’han agafat com a dia de lliure disposició.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat