Arrenca la campanya de voluntariat per a la desena edició del Gran Recapte

Imatge d’arxiu

Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya han posat en marxa la logística preparatòria per a la desena edició del Gran Recapte amb la campanya de captació de voluntaris, que porta per lema “Ajudar és un instint natural”. Se’n necessiten 27.500 per cobrir tot el territori català, uns 3.000 seria l’ideal per a la zona del Maresme.

El responsable del Gran Recapte al Maresme, Cesáreo Villagrá, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que els voluntaris es poden inscriure a través de la pàgina web del Gran Recapte o adreçant-se a Càritas Calella, que és una de les entitats que s’encarreguen de fer la distribució d’aliments entre les famílies necessitades.

Al Maresme, en conjunt, necessitem entre 2.500 i 3.000 voluntaris, que seria la xifra òptima. A Calella tenim un set punts de recollida, que són supermercats, on caldria tenir entre 15 i 18 voluntaris per cobrir divendres i dissabte en torns de quatre hores.

A Calella, l’any passat es van recollir 23 tones d’aliments, un nou rècord del Gran Recapte en les nou edicions que s’havien celebrat. L’objectiu per aquest 2018 és mantenir i, si es pot, millorar la xifra. Es demana que s’aportin aliments bàsics envasats, també per a infants.

Tots els aliments són ben rebuts, però com que intentem cobrir necessitats bàsiques demanem llet, conserves de peix, oli i llegums cuites, preferentment. Qualsevol altra cosa és benvinguda, pasta o galetes, etcètera (…) Si alguna persona posa bolquers, es recull. La llet en pols, perfecte, llet en qualsevol format és ideal.

El responsable del Gran Recapte al Maresme ha subratllat que els aliments es distribueixen entre les persones i famílies que designen els Serveis Socials de cada municipi, prèvia valoració.

Segons el darrer estudi de l’INE, l’any 2016 a Catalunya hi havia 990.318 persones en situació de pobresa, un terç d’elles en grau sever. Cesáreo Villagrá apunta una disminució del nombre de maresmencs atesos pel Banc dels Aliments, però ho atribueix a un factor burocràtic.

A l’Alt Maresme ha pujat el nombre de persones necessitades, en unes 500 persones; al Baix Maresme, més o menys la mateixa xifra. On ha baixat de manera sensible és a Mataró i rodalies perquè els criteris de concessió d’ajuts han variat i això ha provocat la reducció. Però encara són xifres molt dures de pair.

El Gran Recapte permet recollir un 25% dels aliments que els Bancs dels Aliments o les entitats vinculades distribueixen anualment entre les famílies necessitades.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista al responsable maresmenc del Gran Recapte. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *