Addictes al Blues: Peter Green amb Fleetwood Mac, 10 temes emblemàtics

▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

“Peter Green es l’únic músic blanc de blues capaç de fer-me suar fred. El seu so es el més dolç que he escoltat mai”. Aquestes paraules les dedicava B.B. King a Peter Green. El llegendari guitarrista britànic, fundador del primer Fleetwood Mac, va morir el passat 25 de juliol de 2020.

Green, nascut a Londres el 1946, va ser el successor d’Eric Clapton en els Bluesbreakers de John Mayall, el 1967, i aquest mateix any va crear Fleetwood Mac. El 1970, a causa d’un complicat historial de problemes mentals va haver d’abandonar la música fins al seu retorn als escenaris, entre el 1979 i el 1984, temps en el qual va gravar cinc discos com a solista. No obstant això, els seus problemes mentals van fer que tornés a retirar-se.

El 1991 va tornar a la música, al capdavant del Peter Green Splinter Group, amb el qual va produir set àlbums d’estudi i un en directe, fins a la seva dissolució el 2004. Ja només tocaria esporàdicament. La seva última presentació davant el públic va ser en 2010.

Green té un lloc d’honor dins del blues britànic. Avui repassarem una desena de peces destacades de Peter Green al costat d’aquell Fleetwood Mac.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *