[Àudio] [Efermèride] [Ara i Aquí] Darrer dia d’agost de 1953, apareix a la platja surant a l’aigua una bomba de la guerra civil

Foto del llibre L'Abans de Calella
Foto del llibre L'Abans de Calella
▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

La guàrdia civil de Calella es avisada d’un artefacte que flota a l’aigua de la platja. En una inspecció, que va dur a terme el Sr Lorenzo Subirá, es descobreix que es tracta d’una bomba d’aviació sense espoleta i buida. Aquells dies, havia nascut a l’ Hospital de Calella el nadó número 100, una fita celebrada pel centre i per la família de l’infant que va rebre molts regals per haver nascut amb aquest número tan rodó sota el braç.

La bomba de la guerra civil surant a la platja va ser un ensurt sense més conseqüències que va tenir les autoritats distretes una estona.
Aquells dies s’adjudicaven, precisament, les obres del cos anex de l’ hospital de Sant Jaume per renovar l’equipament al mestre Mateu Casals. Està previst que a més s’ hi constreixin tres nous despatxos per passar visita.
En aquest centre aquest mes d’agost ha nascut el nen número 100. Es tracta de Jaume Pujol Fortet, fill de Isidro Pujol i Carmen Fortet de Sant Pere Riu. Recordem que fa anys la gent naixia a casa, per tant, no era pas estrany que a l’Hospital de Calella haguessin nascut cent nens. Dir-vos que per curiositat vam buscar Jaume Pujol i hem sabut que va morir fa menys d’un any.
I aquells dies s’obria el període d’inscripció pels pagesos de Calella que vulguin obtenir llavors d’enciam «trocadero», el que es coneix com enciam francès de tota la vida, per a la campaña del proper hivern.
I ja s’ ha decidit la comissió de festes per a la propera festa major de la Minerva que aquell any el 1953 es va celebrar del dia 23 al 27 de setembre.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *