Ona Mareseme: Llegim!

▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

Avui la Marta Rocafort ens porta dues propostes literàries per anar començar fent llista per Sant Jordi. La primera és de ficció amb “La senyora Palfrey se’n va al Claremont”. Una història inoblidable sobre una amistat sense prejudicis de l’edat. I un llibre de no ficció, “Enganxat” de Raül Balum on exposa de manera crua i sincera la seva antiga addicció a l’alcohol i les drogues.

“La senyora Plafrey se’n va al Claremont”. Poc després de quedar-se vídua, la senyora Palfrey, com era habitual entre els anglesos d’una certa edat, decideix anar a viure en un hotel com a hoste resident. I tria el Claremont, una mica tronat però a l’abast de la seva butxaca, i sobretot situat a Londres, que és on treballa el seu net Desmond. Allà coincideix amb altres hostes i entra en una rutina de menús i programes de televisió que només es trenca esporàdicament amb la visita d’algun familiar. Però passen els dies i a la senyora Palfrey no la visita ningú.

La seva sort canvia quan de manera atzarosa coneix en Ludo, un jove que està intentant escriure una novel·la, i el convida a sopar al Claremont, on tothom dona per descomptat que és el seu net. En comptes de desmentir-ho, l’àvia i el net postissos decideixen esmerçar-se a fer la seva millor representació i se’n surten la mar de bé, sense pensar que en algun moment apareixerà el net de debò.

“Enganxat”.  “Has buscat alguna vegada una foto que et transporti al moment més miserable de la teva existència? Per il·lustrar aquest llibre he revisat centenars de fotografies, i de totes, un 85 per cent és alcohol… La meva vida era beure, beure, beure. No hi havia cap altra finalitat. La meva malaltia m’enganyava perquè pensés que ho feia perquè volia, però em tenia dominat. Tinc una malaltia: soc addicte i ho seré tota la vida. L’addicció no té cura, però si la tractes, podràs tenir una vida plena. Podràs menjar, sortir, divertir-te… En definitiva, viure sense alcohol i altres drogues. Això és el que vull explicar en aquest llibre. I amb el meu testimoni, donar esperança a persones i famílies que l’estiguin vivint”. Les memòries crues i sinceres del xef Raül Balam Ruscalleda, fill de la prestigiosa Carme Ruscalleda, en què explica el camí duríssim que ha hagut de recórrer per superar l’addicció a les drogues i a l’alcohol.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *