Bones expectatives d’ocupació turística

Platja de Calella, la setmana passada
Platja de Calella, la setmana passada

A punt d’iniciar el juliol, les previsions d’ocupació a Calella marquen una tendència molt positiva pel que fet es podria allargar fins a finals d’octubre, segons apunten tant des de l’Ajuntament de Calella com els empresaris turístics.
Sense encara les dades del mes de juny, el consistori destaca el bon comportament de les pernoctacions durant el mes de maig amb un increment del 10,5% si es comparen les xifres dels anys 2015 i 2016.

Tot i que el turisme és un dels sectors més sensibles als esdeveniments que es generen a nivell mundial com els atemptats terroristes o per decisions geopolítiques com el Brexit, segons l’Ajuntament de Calella les expectatives d’ocupació per aquests propers mesos no s’han vist afectades. En el cas concret del Brexit, encara estan per veure els efectes que tindrà sobre el sector turístic la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, uns efectes que es podrien produir per la devaluació de la lliura esterlina, entre altres. La presidenta de l’ATC, Isabel Mallol, diu però que ara mateix hi ha incertesa sobre què passarà, i més tenint en compte que la temporada turística està en marxa.

D’altra banda, la celebració de l’Eurocopa a França o la irrupció de destinacions com ara Bulgària o el Mar Negre poden incidir en un alentiment en les reserves de la primera quinzena del mes de juliol. Tot i això, des d’algunes agències receptives es preveu que un cop finalitzi l’Eurocopa es tornin a reactivar les reserves.

La presidenta de l’ATC ha fet una valoració molt positiva de l’ocupació durant el pont de Sant Joan. Segons ella, ha estat «molt potent».

D’altra banda, el turista alemany, que ocupa el primer lloc en el rànquing de pernoctacions a Calella, serà decisiu en l’allargament de la temporada turística. Isabel Mallol recorda que a l’octubre hi ha esdeveniments ja prou consolidats com l‘Oktoberfest o l’Ironman que porten molts visitants a Calella.

Isabel Mallol valora els atemptats de Turquia

La president de l’ATC ha demanat que la pau arribi a tot arreu després que Turquia hagi estat per setena vegada aquest any blanc del terrorisme. Aquesta vegada a la capital comercial, Istanbul. Segons l’últim balanç, 41 persones van morir ahir al vespre i 240 van resultar ferides en dos atacs suïcides comesos a l’aeroport internacional Atatürk, a Istanbul.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat