Calella aposta per iniciar la reforma i ampliació de la piscina municipal

L’Ajuntament de Calella ha fet una reserva pressupostària de 250.000 euros amb la voluntat de reformar i modernitzar la Piscina Municipal Dorly Strobl, un equipament municipal dels més antics però també concorreguts de la ciutat. El tinent d’Alcaldia d’Esports, Xavier Arnijas, ha informat que es disposa d’un avantprojecte que planteja la creació d’una nova bassa d’aigua i, en conseqüència, el trasllat dels vestidors. Puntualitza però que la inversió contemplada per aquest 2016 permetrà tant sols iniciar la reforma de la instal·lació, perquè el consistori haurà de buscar el suport financer d’altres administracions que permetin executar el projecte en diverses fases.

És la segona partida d’inversió més elevada que contempla el pressupost municipal del 2016, aprovat dilluns. 250.000 euros és la dotació inicial que el Govern de CDC i PSC han previst destinar a la reforma i ampliació de la Piscina Municipal Dorly Strobl que gestiona el CN Calella.

El tinent d’Alcaldia d’Esports, Xavier Arnijas, s’ha mostrat prudent a l’hora de concretar l’actuació que s’hi durà a terme. “La idea és fer uns vestidors nous i també, si és possible, una bassa. No seria ben bé una piscina en termes d’amplada i fondària, sinó simplement un espai per nedar que requereix de menys metres cúbics d’aigua i menys despesa d’escalfament”, ha manifestat Arnijas, qui assegura que la voluntat de l’executiu local és modernitzar unes instal·lacions actualment obsoletes. “Tenim moltes ganes de tirar-ho endavant però hem de veure si aconseguim els recursos necessaris per fer tot el projecte, i en quantes fases caldrà treballar-ho”, ha afegit el responsable d’Esports.

L’avantprojecte de què disposa l’Ajuntament de Calella situaria la inversió global entre els 700.000 i els 900.000 euros; i d’aquí la necessitat, apuntada per Arnijas, d’obtenir el suport financer d’altres administracions.

El CN Calella està al corrent de les intencions del Govern, que s’emplaça a disposar del projecte per poder determinar l’abast de l’actuació.

“Representaria una empenta molt important per a un dels equipaments claus i més rendibilitzats a nivell social i esportiu. Si ara hi ha un equipament esportiu que ho necessita és, sense dubte, la piscina”, ha afirmat Arnijas.

En paral·lel a aquestes gestions, el tinent d’Alcaldia d’Esports ha confirmat que en les pròximes setmanes han de començar els treballs de renovació del sistema d’enllumenat de la instal·lació esportiva. Va ser un del projectes escollits pels ciutadans durant el procés de pressupostos participatius del 2015, a partir de la iniciativa del CN Calella. L’actuació està valorada en poc més de 26.000 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *