Calella recorda que seguiria el pla de desescalada que es decidís per a la Regió Sanitària de Girona

Mapa de poblacions de la zona denominada Selva Marítima, adscrita a la Regió Sanitària de Girona (Font: CSMS)

L’actual mapa de regions sanitàries de Catalunya faria que Calella seguís el mateix pla de desescalada que set comarques gironines si el Govern espanyol finalment accepta la proposta perquè aquetes siguin les unitats territorials de referència en comptes de les províncies. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, s’ha limitat a dir avui que “s’avaluarà”. L’alcaldessa Montserrat Candini ha recordat que actualment Calella forma part de la Regió Sanitària de Girona i que d’això n’és coneixedor el mateix secretari general de Salut Pública, Joan Guix, en tant que president de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Candini s’ha mostrat totalment partidària del model de gestió que planteja Salut i ha reconegut que això seria beneficiós per a la ciutat en el camí cap a la nova normalitat postcoronavirus.

Calella pertany administrativament a la província de Barcelona però no en l’àmbit sanitari. És una de les 10 poblacions maresmenques que estan adscrites a la Regió Sanitària de Girona, juntament amb les comarques de l’Alt Empordà, Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l’Estany, el Ripollès i la Selva. En la mateixa situació es troben Canet de Mar, Malgrat de Mar, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna i Tordera.

En cas que la Moncloa doni el vist-i-plau a la proposta d’avançar en el pla de desescalada per regions sanitàries i no províncies, com planteja la Generalitat, Calella en sortiria beneficiada tal com ha reconegut l’alcladessa Montserrat Candini:

Si som RS de Girona és evident que hem d’entrar en aquest plantejament (…) Hi insistirem molt i molt perquè té un efecte positiu per a Calella. La desescadala seria abans i, per a la nostra economia, ens facilitaria entrar molt abans en una dinàmica de normalitat.

L’alcaldessa ha revelat a Ràdio Calella TV que va enviar una comunicació a la consellera de Salut recordant-li aquesta circumstància, i també al secretari de Salut Pública, Joan Guix, tot i assegurar que n’és plenament coneixedor. Com a ciutadà de Calella i com a president de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’organisme que gestiona el servei públic de salut al territori que es denomina la Selva Marítima i que agrupa les poblacions de la comarca de la Selva i les deu del Maresme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *