Com serà el ple d’investidura de Marc Buch?

plaça ajuntament5

Per primera vegada en període democràtic, l’alcaldia de l’Ajuntament de Calella canviarà de mans amb el mandat municipal iniciat. Aquest dissabte, Marc Buch serà investit batlle de la ciutat per l’any que queda fins que no se celebrin les pròximes municipals, el maig del 2023. Agafarà el relleu de Montserrat Candini, qui ha renunciat al càrrec i també a l’acta de regidora per centrar-se en la recuperació del càncer que se li va diagnosticar el passat mes de novembre i que, des de llavors, l’ha mantingut allunyada –ara ja definitivament– de la vida política. L’alcaldia es queda en mans del grup municipal del PDeCAT-Junts per Calella, que seguirà governant en coalició amb el PSC mantenint el pacte i els compromisos signats l’any 2019.

La sessió extraordinària d’investidura del nou alcalde de Calella tindrà lloc aquest dissabte 21 de maig a la sala de plens de l’edifici consistorial. Començarà a les 11h i es desenvoluparà de la següent manera:

▪️ Presa de possessió de la nova regidora del grup municipal del PDeCAT-Junts per Calella
Lucia Sánchez, que anava de número 7 a la candidatura electoral de Junts per Calella a les municipals del 2019, agafarà l’acta de regidora que deixa Montserrat Candini. Haurà de jurar o prometre el càrrec. S’integrarà al grup majoritari dins la Corporació Municipal, que recuperarà el sisè representant que estava vacant des que Candini va prendre la decisió d’absentar-se temporalment de la vida política, el novembre passat.

▪️ Constitució de la mesa d’edat
En absència de l’electe que té atribuïdes les responsabilitats de presidir les sessions de la Corporació Municipal –un cop acceptada formalment la renúncia de Candini, dijous passat–, els regidors de més i menys edat constituiran l’anomenada mesa d’edat que s’encarregarà d’ordenar el debat. En aquest cas, i com va passar el juny del 2019, faran les funcions els regidors Josep Gibert (PDeCAT-Junts per Calella) i Cindy Rando (PSC).

▪️ Presentació de candidatures
Un cop constituïda la mesa que presidirà la sessió d’investidura, el secretari accidental de l’Ajuntament de Calella demanarà als caps de llista de les candidatures electorals si presenten candidatura al càrrec d’alcalde o alcaldessa.

Marc Buch, del PDeCAT-Junts per Calella, és l’únic que ha confirmat que hi optarà. S’adreçarà a la resta de membres de la Corporació Municipal per concretar els seus objectius i compromisos polítics.

▪️ Votació del candidat
Un cop conegudes les persones que presenten candidatura a l’alcaldia de Calella, es procedirà a la votació. Serà personal i secreta, dipositant una papereta dins l’urna.

▪️ Proclamació de l’alcalde
El candidat que obtingui la majoria de vots de la Corporació Municipal –9 sobre 17– serà proclamat alcalde de Calella.

Els partits de l’actual Govern de l’Ajuntament de Calella, PDeCAT-Junts per Calella i el PSC, votaran pel candidat Marc Buch, que també sumarà el suport del regidor de Cs, Guillermo Gomis. Així té garantida la seva proclamació com el proper alcalde de Calella.

▪️ Intervenció dels grups municipals
Després del recompte dels vots i un cop es faci públic el resultat, els portaveus grups municipals a l’Ajuntament de Calella tindran l’oportunitat de pronunciar unes paraules.

▪️ Discurs del nou alcalde
Per tancar la sessió, el candidat proclamat alcalde de Calella prendrà la paraula per pronunciar el seu primer discurs. S’espera que Marc Buch traci les línies principals de com serà el seu mandat al capdavant de l’Ajuntament de Calella.

La sessió d’investidura es retransmetrà en directe per Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *