Comença la immunització per VRS a nadons

Les famílies amb nadons nascuts entre l’abril i el setembre d’aquest any poden sol·licitar la immunització per virus respiratori sincicial (VRS) al CAP de Calella. El virus afecta a 9 de cada 10 infants en els primers dos anys de vida i la seva immunització baixa un 80% les probabilitats de contagi. Es pot demanar hora a través de La Meva Salut i presencialment o per telèfon al CAP de Calella.

Les famílies amb nadons nascuts entre l’abril i el setembre d’aquest any ja poden demanar cita per immunitzar als infants del virus respiratori sincicial (VRS). Aquest és el causant de la bronquiolitis, una de les principals raons d’hospitalització en menors de cinc anys. No es tracta d’una vacuna, sinó d’anticossos, proteïnes que ajuden a combatre el VRS i redueix prop d’un 80% els contagis per aquest virus.

Es recomana aprofitar les revisions periòdiques per sol·licitar la immunització. Si no, es pot demanar a través de La Meva Salut, presencialment o telèfon al CAP de Calella (937 66 59 50). Pel que fa als nadons que neixin fins al març de 2024, la immunització serà al mateix centre hospitalari abans de rebre l’alta amb una sola dosi intramuscular.

El VRS afecta 9 de cada 10 infants en els dos primers anys de vida i és altament contagiós. Pot resultar en episodis de bronquiolitis greus durant els primers mesos de vida i sobretot en prematurs. S’estima que el VRS és el responsable d’un 70% del total dels quadres de bronquiolitis i d’un 25% de les pneumònies en els menors d’un any.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *