Comença la temporada de dinamització de les Vies Braves

IMG-9130

Amb una de les rutes senyalitzada a Calella. Surt de la platja de Garbí, a l’alçada del carrer Santiago Rusinyol, arriba fins a la cala de la Roca Grossa. Un quilòmetre de recorregut que es pot realitzar en un temps estimat d’entre 15 i 25 minuts. Aquest dissabte es farà la primera ruta de grup dirigida pel nedador Jordi Corominas.

En una entrevista a l’Info Vespre, Corominas ha explicat quin és l’objectiu de les sessions dinamitzades i ha apuntat que encara queden la meitat de places disponibles.

Les Vies Braves és una xarxa pública d’itineraris marins que es va formar a la Costa Brava i segueix per la Costa de Barcelona i el seu objectiu és apropar la gent al mar. Un dels valors principals del projecte és que molta gent que té respecte al mar que s’hi pugui apropar. Fem sessions de dinamització que són gratuïtes per tothom i serveixen perquè tot tipus de públic pugui conèixer un altre tipus d’itinerari, en aquest cas, marítim.

La inscripció és gratuïta i es pot fer a través de la pàgina web www.viesbraves.com, per tal d’aconseguir l’assegurança de l’activitat. Corominas ha posat de relleu que l’activitat està limitada a 15 persones per garantir la seguretat de tothom.

Es tracta de la quarta edició de les Vies Braves, que enguany s’ha avançat a mitjans de juny per oferir més trobades a causa de la gran demanda de l’any passat.

A Calella es faran 12 sessions més 4 d’snorkel, un total de 16 sessions de dinamització. Aquestes sessions les separem i en fem 4 d’snorkel per mirar el fons marí, explorar tota la biodiversitat marina. Fem 5 sessions d’iniciació a les aigües obertes que van ser pioneres aquí Calella, les vaig començar a crear jo i aquest any s’està començant a la Costa Brava perquè va tenir molt d’èxit. Per acabar, fem trobades per nedar i explorem tota la via de Calella, anem fins la Roca Grossa, i a part de nedar expliquem la diversitat que hi ha, per exemple, tot el tema del corb marí.

Jordi Corominas ha explicat que va començar les sessions d’iniciació a les aigües obertes perquè ell ha nedat molt de temps al Club Natació Calella i veia que molts dels nedadors, tot i portar molt de temps a la Piscina Municipal, tenien por al mar.

El dinamitzador de les Vies Braves també ha donat consells sobre què cal fer si ens trobem meduses.

Quan hi ha meduses, un dels consells primers que la gent no sap és que la gent no sap és que normalment la gent s’esvera i el que s’ha de fer és mantenir la calma, no picar gaire l’aigua, perquè com més mous l’aigua, les meduses pugen més, llavors és més perillós. I sobretot mantenir molt la calma, mirar molt, perquè la gent no mira i se’n van i llavors es poden trobar meduses. Mirar molt i tenir calma perquè la medusa mai t’atacarà.

Corominas ha subratllat que qualsevol persona pot realitzar la ruta de les Vies Braves, especialment les sessions d’iniciació.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Jordi Corominas, dinamitzador de les Vies Braves a Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat