Creu Roja disposa a Calella d’una quarantena de places temporals per a persones que han sol·licitat asil

A Calella hi ha unes 40 places temporals per a persones que han sol·licitat asil. La coordinadora de Creu Roja a l’Alt Maresme, Núria Llagostera, ha explicat a Ràdio Calella TV que estan a l’espera que el Ministeri de Treball, Immigració i Seguretat Social, els atorgui plaça en un centre residencial d’alguna ciutat de l’Estat.

Creu Roja gestiona el programa d’atenció a les persones refugiades quan es troben en una especial situació de vulnerabilitat, com és el cas de les famílies amb menors. Les places d’acollida a Calella són temporal i l’estada aquí és només el punt de partida d’un procés que els ha de portar a integrar-se i viure amb normalitat en algun indret de l’Estat.

Són de caire temporal perquè són persones que no han entrat ben bé en el programa que gestiona la Creu Roja de refugiats. Són persones que han arribat i que estan a l’espera que el Ministeri els hi atorgui una plaça residencial. Potser el centre residencial que més ens sona és el de casa blog, però també existeixen altres centres com per exemple a Berga, a Mataró, a Granollers, a Terrassa també hi ha uns pisos. El Ministeri els hi pot atorgar una plaça a Catalunya com a fora de Catalunya

Tot i que les competències són del Ministeri, és l’entitat qui s’ocupa de donar-los suport a tots els nivells per aconseguir la seva integració. En aquest sentit, Creu Roja en fa un seguiment a nivell tant social com psicològic, en el procés d’integració en ocupació i l’acompanyament dels nens a l’escola.

Sobretot fem un seguiment social. En els centres residencials també podem fer un seguiment psicològic perquè hi ha moltes persones que venen amb algunes dificultats afegides. També fem tot el procés de seguiment d’integració en ocupació, fem un acompanyament dels nens a l’escola i la fase d’integració fem un seguiment i un acompanyament que evidentment és mensual o depenent una mica del cas

La situació dels refugiats és complicada a l’Estat, afirma Núria Llagostera, perquè hi ha moltes persones que han fet una sol·licitud d’asil. El procés que viuen aquestes persones dura aproximadament 18 mesos, en cas que la sol·licitud d’asil sigui finalment acceptada.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *