El Consell Comarcal prepara un pla de xoc perquè les empreses puguin reduir el cost de la factura energètica

El CCM posarà al servei dels ajuntaments un recurs tècnic per agilitzar la tramitació d’expedients per instal·lar plaques fotovoltaiques

La preocupació pels greus efectes de la crisi energètica sobre l’economia ha activat els mecanismes de resposta del Consell Comarcal del Maresme, que ha reunit les principals agrupacions i associacions empresarials del territori per avaluar la possibilitat d’implantar mesures que ajudin a reduir la factura energètica, disparada en les últimes setmanes. Fruit d’això, surt el compromís de l’organisme de tirar endavant un pla de xoc perquè els ajuntaments agilitzin la burocràcia i facilitin la instal·lació de sistemes d’energies renovables que, a més, permetin avançar cap als objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. El document es presentarà al Consell d’Alcaldes, el pròxim mes de juny, a tot estirar.

Joaquim Arnó, vicepresident primer del Consell Comarcal del Maresme i conseller delegat de Planificació Estratègica, ha mostrar el compromís de plantejar mesures que siguin realistes, efectives i d’aplicació al més curt termini.

El Consell Comarcal del Maresme no té competències per fixar el preu del gas, per exemple, però podem fer altres accions al territori perquè les empreses redueixin el cost energètic. Bàsicament proporcionar eines als ajuntaments per agilitzar els tràmits administratius per instal·lar sistemes de generació d’energies alternatives com les plaques fotovoltaiques.

Reunió del CCM amb el sector empresarial per abordar l’impacte de la crisi energètica.

Reunió del CCM amb el sector empresarial per abordar l’impacte de la crisi energètica.

En aquest sentit, Arnó ha anunciat que el Consell Comarcal del Maresme està enllestint la posada en funcionament d’un nou servei tècnic que donarà suport als ajuntaments en la tramitació dels expedients d’instal·lació de sistemes d’energia renovables.

Posar a disposició dels ajuntaments una oficina tècnica d’enginyeria, com a eina de prestació de serveis, que ajudin a agilitzar la tramitació dels expedients tècnics perquè només s’hagin d’encarregar de la certificació final.

El vicepresident primer del Consell Comarcal del Maresme ha comentat que la crisi energètica afecta tots els sectors empresarials del territori, sense excepció.

L’industrial, que arrossega d’altres problemes; però també el turístic, o l’agrícola… L’encariment de la factura energètica repercuteix a tots els sectors, i la solució els afavoreix a tots.

El Consell Comarcal del Maresme aprofitarà la dinàmica de treball iniciada amb els gremis i associacions empresarials que van assistir a la reunió de la setmana passada a Mataró per consolidar i donar continuïtat a aquest espai de trobada per tal d’abordar altres qüestions d’interès i que estan en l’agenda econòmica com les infraestructures de comunicació o la zona de baixes emissions, i els projectes que s’han presentat a les convocatòries de subvencions europees.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *