El Consell Parroquial anima els ciutadans a votar l’1-O

El Consell Parroquial, el màxim òrgan de representació de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau de Calella, ha aprovat un document en què convida als catòlics i ciutadans en general a votar al referèndum d’autodeterminació de Catalunya de l’1 d’octubre.

El responsable de la parròquia de Calella ha explicat que davant el moment que viu el país en què els valors més bàsics i fonamentals són trepitjats no es pot mirar cap a un altre costat. Els membres del Consell Parroquial han fet un debat sobre aquesta qüestió i ha tirat endavant amb 21 vots a favor i 3 abstencions.

Mossèn Cinto Busquet és conscient que pot rebre crítiques per haver emès aquest comunicat en què anima els ciutadans a votar l’1-0 però subratlla que es tracta de valors i que en cap cas és l’Església qui fa campanya. A més, recorda que els bisbes de Catalunya fa 30 anys ja van reconèixer els drets de Catalunya com a nació. De fet, al mes de maig els bisbes de Catalunya per unanimitat van aprovar un document en què recordaven que les aspiracions de Catalunya havien de ser escoltades: “Estem parlant de valors, de valors fonamentals, de valors que van directament a la visió cristiana de la persona, dels drets dels col·lectius. Certament, l’Església no ha de fer campanya ni pel sí ni pel no. Els bisbes de Catalunya ja fa trenta anys van reconèixer el dret de Catalunya com a nació, recentment, els bisbes de Catalunya per unanimitat van fer un comunicat en què deien que les aspiracions de Catalunya havien de ser escoltades”.

La parròquia calellenca farà visible el seu suport al referèndum penjant durant les properes hores una pancarta en què es podrà llegir «Votar és un dret» i posant una senyera al campanar: “Hem votat i aprovat que demà o demà passat es pengi a la façana de l’església, ho farà l’ANC local però amb responsabilitat nostra com a parròquia, que digui votar és un dret. I permetre al campanar posar una senyera com a símbol del país en un moment en què els nostres drets i dignitat són trepitjats d’una manera ignominiosa per part de les estructures de l’Estat”.

El responsable de la parròquia subratlla que l’Església com a tal no pot prendre partit però sí defensar la vulnerabilitat dels valors que són referents per als catòlics.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *