El fons marí de Calella, net de residus

El Club Esportiu Subaquàtic Calella, juntament amb voluntaris, han fet avui al matí la neteja del fons marí per tal de treure residus de les platges de Calella.

A les 9 del matí, una vintena de submarinistes i voluntaris s’han reunit al local del Club Esportiu Subaquàtic Calella. El motiu era la dotzena neteja del fons marí, la qual es fa cada any per tal de netejar les costes de Calella i promoure una millora en els residus que s’aboquen.

Un dels membres del club ha fet una xerrada als participants per donar les instruccions bàsiques per a la recollida; què es pot treure i que no cal extreure. Seguidament han procedit a posar-se els equipaments, i a les 10 del matí s’han llençat a l’aigua per començar a fer la recollida. Manel Bolivar, biòleg i membre de la Junta del Club Subaquàtic Calella, ha explicat que “s’intenta treure del fons tot allò que hem tirat a mar o que hi ha baixat per la riera i que no hi hauria d’haver anat mai. Llaunes, ploms de pescar i envasos de plàstic, això és el que més.”

Bolivar ha explicat a RCTV que no tot el que es troba al fons marí s’ha de treure. “Si l’objecte està colonitzat, la tendència és a no treure’l a no ser que sigui una audalita o plom que és tòxic. Si per exemple hi ha una ampolla de vidre que hi ha un pop a dintre que és molt típic, doncs, aquesta es deixaria perquè una ampolla de vidre no té cap efecte negatiu dintre el medi, només visual”, ha comentat.

Enguany és la dotzena edició de la neteja del fons martí que organitza l’entitat local. Cada any es treuen al voltant de 30 quilos de brossa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *