El Govern congela tots els impostos i taxes per al 2021

Imatge d’arxiu

El canvi d’any no suposarà un encariment dels impostos, taxes i preus públics que cobra l’Ajuntament de Calella. El Govern Municipal ha confirmat la congelació de les ordenances fiscals per al 2021, inclosa la contribució, que és el tribut que aporta més ingressos directes a les arques municipals. I ho ha fet atenent a l’impacte que la crisi del coronavirus té en tots els nivells de la societat. El portaveu de l’executiu, Josep Torres, ha comentat a Ràdio Calella TV alguns dels efectes de la decisió que ja des de l’oposició s’havia avançat aquesta setmana.

Ni s’apugen ni s’abaixen. La decisió del Govern Municipal de Junts per Calella i el PSC és congelar els impostos perquè “és el que toca”, conscients de l’impacte que tindrà a nivell pressupostari. Ho ha dit el portaveu Josep Torres.

Torno a repetir que és el que toca. Però el Govern Municipal es mulla fent la congelació perquè tindrem menys ingressos, però ara no podem pujar. Això repercutirà que tots els preus i taxes públiques, més l’IBI, queden congelats.

L’executiu local treballa sobre la base que hi haurà una caiguda de la recaptació directa com a conseqüència de la desacceleració de l’economia per la pandèmia. Torres adverteix que això complica els plans pressupostaris del 2021 i diu, fins i tot, que l’Ajuntament entrarà en crisi.

Aquest any en principi ens costarà molt tancar el pressupost del 2021. Estem governant i ens toca fer-ho, i ho farem per quadrar-lo de manera satisfactòria (…) Estem en general en crisi, la gent, les empreses i també l’Ajuntament de Calella. Malgrat tot, farem el possible per acompanyat tots els sectors per substituir de manera subsidiària totes les necessitats.

Amb tot, el portaveu recalca que el Govern farà mans i mànigues per ajudar a particulars i empreses a fer front a les seves obligacions tributàries. Es repetirà la fórmula que ja s’ha posat en pràctica aquest 2020 de concedir ajuts i subvencions, amb un matís: segons les possibilitats que hi hagi en cada moment.

En funció de les possibilitats de l’Ajuntament i de l’evolució de al pandèmia, caldrà que ens impliquem com ho hem fet aquest any. Com a Govern estarem a primera fila. Amb els ingressos i el pressupost que tinguem cobrirem tot allò que poguem.

A efectes pràctics, la decisió de congelar les ordenances fiscals farà que tots els calellencs i calellenques no paguin ni un cèntim d’euro més del que han pagat aquest 2020. Tampoc per la contribució: s’ha exhaurit el període d’actualització automàtica del tipus de l’IBI.

Les actualitzacions de l’IBI es fan per un període de 10 anys i aquest ja ha caducat en el cas de Calella. Per tant, l’IBI es congela (…) Teníem l’opció d’apujar-lo però, com que no hi ha modificació d’ordenances, es queda com estava.

Bars i restaurants es continuaran beneficiant de la supressió de la taxa per l’ocupació de la via pública amb taules i cadires que es va decidir en plena primera onada de la pandèmia.

La taxa d’ocupació de la via pública la vam anul·lar perquè estratègicament ens van aconsellar. En aquest moment no tenim regulació i no la cobrem. Podriem fer una ordenança en qualsevol, però veient com evoluciona tot, tampoc el 2021 es cobraran taules i cadires.

Ara, el Govern Municipal treballa per acabar de tancar la xifra d’ingressos directes que es recaptaran el 2021. Això és determinant per acabar de confeccionar el projecte de pressupost que Torres afirma es presentarà a tots els partits de l’oposició amb voluntat negociadora. L’executiu rebutja l’opció de crear una taula per elaborar-lo conjuntament amb l’oposició, tal com se li ha proposat.

Una vegada ajustem xifres del pressupost, ho presentem a la resta de partits perquè hi facin aportacions. El que no és normal és que muntem una taula per fer-lo entretots. Però això no es veu enlloc.

El portaveu s’ha defensat de les crítiques rebudes des de l’oposició sobre com es va comunicar la decisió de congelar les ordenances, que va ser a través d’un missatge de Whatsapp. Torres exposa que es va fer així per fer arribar la informació amb rapidesa, però que des del Govern no hi ha reticències per enviar-la amb tots els formalismes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *