El Govern destinarà 1,2 milions d’euros a garantir l’estabilitat dels talussos de l’N-II

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El Govern de la Generalitat ha considerat la declaració d’emergència dels treballs d’estabilització de talussos de la carretera N-II entre Calella i Sant Pol de Mar on, arran del temporal Gloria i les fortes pluges del passat 23 d’abril, s’hi han registrat importants despreniments que van comportar que s’hagués de tallar al trànsit. Avui dia, i com a mesura de precaució, es mantenen col·locades unes tanques de formigó sota el Far per tal de protegir els vehicles que circulen per la via.

Les obres de consolidació dels nou talussos que discorren per la carretera N-II entre Calella i Sant Pol de Mar s’iniciaran a mitjans d’aquest mes de juliol i compten amb un pressupost d’1,2 milions d’euros. El termini d’execució previst és de quatre mesos.

Els treballs que s’hi faran permetran sanejar els talussos afectats per les pluges dels darreres mesos i les tasques de neteja i desbrossament de material. També es col·locaran malles de protecció per evitar futurs despreniments i cables d’acer o ancoratges.

El tinent d’Alcaldia Albert Torrent ha explicat que la pràctica totalitat de la partida anirà al talús del Far.

La part més gran de la inversió és la que correspon al tros de Far, que s’emporta més de 900.000 euros. S’hi farà una obra important perquè els despreniments han sigut grans i el talús està força inestable.

A principis de juny, i arran de l’última esllavissada de terra, els ajuntaments de Calella i Sant Pol de Mar havien reclamat al Departament de Territori i Sostenibilitat que es dugués a terme una intervenció urgent per assegurar els vorals de la carretera i la seguretat del trànsit. Després de fer-se públic, el conseller Damià Calvet va assegurar que, al marge d’una actuació d’emergència al llarg de 13 quilòmetres de carretera, es posaria en marxa un projecte de manteniment integral i continuat dels talussos.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat