El Govern Municipal portarà al Ple la moció que reclama l’enduriment del Codi Penal per combatre els robatoris

Calella disposa d'un sistema de reconeixement automàtic de matrícules

El Govern Municipal de l’Ajuntament de Calella, PDeCAT i PSC, defensarà en el pròxim Ple Municipal d’abril la moció que reclama l’enduriment del Codi Penal per combatre els robatoris amb força a l’interior de domicili. És el text que van consensuar el Consell Comarcal del Maresme i l’Associació Catalana de Municipis, i que apel·la directament als grups del Parlament de Catalunya i del Congrés perquè iniciïn la reforma que permeti elevar les penes per aquest tipus delictiu, que ha crescut en els últims anys al territori i ha provocat alarma social sobretot els municipis del sud de la comarca.

El tinent d’Alcaldia de Seguretat de Calella, Albert Torrent, ha explicat que amb l’enduriment de penes s’equipararien les condemnes que s’apliquen aquí amb les d’altres països europeus, cosa que ara –exposa– genera un efecte crida cap als grups criminals.

Demanar als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i del Congrés perquè es modifiqui el Codi Penal per elevar les penes, per si ho podem eradicar (…) Les condemnes per robatori amb força a domicili tenen penes de la meitat de temps que per un delicte igual en països com Alemanya o França.

El Govern Municipal vol que Calella se sumi, amb l’aprovació de la moció, al clam que fa la comarca davant l’augment de robatoris amb força que s’ha registrat en els últims mesos, sobretot en nuclis disseminats. Una preocupació que alcaldes i alcaldesses van traslladar al conseller d’Interior, Miquel Buch, a principis de febrer. Amb tot, el tinent d’Alcaldia de Seguretat de Calella ha reiterat que el nombre de fets delictius a la ciutat és molt més baix que en d’altres poblacions.

Els robatoris amb força domicili aquí estan en un 30% per sota que d’altres ciutats molt pròximes. Calella és un municipi molt compacte i això ens ajuda. Aquí la PL té una capacitat de resposta molt més ràpida que Tordera, on hi ha urbanitzacions molt allunyades, o llocs petits on tenen cossos amb pocs efectius.

Del text inicial de la moció al que es portarà a aprovació del Ple Municipal d’abril, ha decaigut el punt referent a la instal·lació de càmeres de reconeixement de matrícules perquè aquest sistema ja està implementat a Calella. La novetat és que s’ampliarà.

Ara en breu en posarem una altra a la urbanització Valldenguli i anirem expandint les càmeres amb lectors de matrícula. Pràcticament cada setmana, els Mossos ens demanen dades de matrícules, hores de pas, etc. i els està sent de gran ajuda. Aquest punt no hi serà a la moció perquè ja ho tenim.

La moció per combatre els robatoris amb força a domicilis s’està fent arribar a tots els ajuntaments i consells comarcals de Catalunya perquè els aprovin en els pròxims plens que celebrin.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *