El PACMA participa avui en una mobilització internacional de defensa dels animals

Es torna a obrir el debat sobre la tauromàquia, sobre les corrides de toros després que el Tribunal Constitucional hagi decidit anul·lar la prohibició de les corrides de toros. L’argument és que envaeix la competència de l’Estat en matèria de cultura.

Des que s’ha conegut la sentència han estat moltes les reaccions institucionals i d’entitats tant dels protaurins com dels defensors dels animals. Per part de les institucions tant la Generalitat com l’Ajuntament de Barcelona, ciutat que ja es va declarar antitaurina el 2004, asseguren que els toros no tornaran a Catalunya.

L’activista del PACMA Catalunya, la calellenca Anna Maria Soler, ha reconegut a aquesta emissora que ahir va ser un dia molt trist per a tota la gent que defensa els drets dels animals. Segons Soler, el debat s’obre a Catalunya per motius polítics i pel que considera una «guerra de banderes». “Això ja era cosa del passat. Es reobre la ferida. Els animals no poden ser moneda de canvi en temes polítics. Això és una guerra política de banderes. A les Canàries no hi ha toros des de fa anys i no passa res.

Anna Maria Soler ha volgut subratllar que cada vegada hi ha més gent sensible en la defensa dels drets dels animals i en contra d’espectacles com la tauromàquia. Soler ha avançat que els advocats del PACMA, el partit animalista, estan revisant el text de la sentència del TC i prepararan una resposta contundent a nivell jurídic. També anuncien mobilitzacions durant les properes setmanes.

A banda de les futures mobilitzacions que anunciarà en breu el PACMA, demà dissabte hi ha convocada per RICMA, Repulsa Internacional contra el Maltractament Animal, una manifestació en diferents ciutats europees com Barcelona. El PACMA s’hi suma, tal i com explica Anna Maria Soler.

L’activista del PACMA Catalunya ha apuntat durant l’entrevista a l’Info Migdia el PP i Ciutadans com els culpables que s’hagi reobert el debat sobre les corrides de toros a Catalunya.

Aquí teniu disponible l’entrevista íntegra amb Anna Maria Soler.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.