El PDeCAT donarà suport a la vaga de fam dels polítics empresonats a través d’una moció

Amb aquesta imatge, Jordi Sánchez i Josep Rull han anunciat que s'adhereixen a la vaga de fam.

L’agrupació local del PDeCAT presentarà una moció al pròxim Ple Municipal, previst pel dilluns 10 de desembre, en la que mostren el seu suport als polítics empresonats que han iniciat una vaga de fam. Jordi Turull, Jordi Sánchez, Josep Rull i Joaquim Forn han pres aquesta decisió per denunciar el «bloqueig» del Tribunal Constitucional a l’accés al Tribunal Europeu dels Drets Humans.

El president del PDeCAT a Calella, Marc Buch, ha assegurat que la justícia espanyola està «actuant amb esperit de venjança» contra els polítics catalans per complir el mandat democràtic del poble. Buch ha exposat que la conclusió que se’n treu és que l’Estat espanyol és poc democràtic i barreja els poders.

Se’ns encongeix el cor de veure que s’ha d’arribar a aquests extrems perquè la situació que estan vivint els presos polítics és d’una anormalitat democràtica i jurídica excepcional. El que està fent la justícia espanyola és totalment inacceptable i fruit d’això quatre presos polítics han decidit fer aquest pas endavant per fer aquesta reivindicació. És un pas molt dur que en qualsevol país democràtic hauria de ser totalment innecessari arribar a aquests extrems.

Buch no es mostra confiat en que la iniciativa dels polítics catalans aconsegueixi una resposta a curt termini del Tribunal Constitucional. Afirma que només accepta les decisions que li marquen els poders de l’Estat i que van encaminades a mantenir la unitat d’Espanya.

El president local del Partit Demòcrata ha explicat que amb la vaga de fam volen elevar el cas a instàncies europees perquè sigui el Tribunal Europeu dels Drets Humans qui se’n faci càrrec.

El que es busca amb això és la reivindicació, denunciar una vegada més i instar al Tribunal de Drets Humans que accepti el seu cas i això és el que estan denunciant. El que tenen bloquejat ara són els recursos per poder accedir al Tribunal Constitucional i el que estem fent és demanar això. Per tant, el TC en aquests temes ja sabem com són, no accepten cap recurs i si n’accepten algun el deixen aparcat al calaix i per tant la vaga de fam el que busca és una reivindicació que les institucions europees vegin quina és la situació actual i per tant puguin sol·licitar al Tribunal que admeti els recursos i pugui ser el TEDH el que avaluï el cas.

Buch ha recordat que la ciutadania de Calella porta temps mobilitzant-se i ha declarat que sempre que es facin actes de caràcter pacífic per demanar la seva llibertat i el respecte dels drets humans, tindran al PDeCAT al seu costat.

Milers de persones han donat el seu suport a la vaga de fam dels polítics independentistes adherint-se a la denúncia de la pàgina web www.vagadefam.cat. Els polítics van anunciar que es sumaven a la vaga de fam publicant els següents missatges a les seves xarxes socials.A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al president del PDeCAT de Calella, Marc Buch.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *