El preu d’omplir el dipòsit per vacances

Aquest estiu, els carburants costen un 10% menys de mitjana que el 2015. El preu del litre de benzina i de gasoil se situa aquest estiu a nivells del 2009, però els conductors afirmen no notar-ho quan van a omplir el dipòsit. La percepció és que costa menys que fa mesos però no de forma significativa. Els que ho tenen més controlat són els professionals del transport. Afirmen que la rebaixa és d’aproximadament uns 10 euros.

L’arribada de l’estiu, de l’operació sortida de vacances que treu a les carreteres milers de vehicles, no s’ha acompanyat aquest any d’una pujada del preu dels carburants, com venia sent habitual. El passat mes de febrer, tant la benzina com el gasoil tornaven a nivells del 2009, i durant aquests mesos s’han anat mantenint els preus; sense que la rebaixa acabi sent perceptible per als gruix dels conductors.

Almenys els que aquesta tarda han anat a fer benzina a Calella. Saben que ha baixat alguns euros, però la sensació és que continua sent molt car omplir el dipòsit.

D’altres acostumen a posar-hi un import fixe, sense parar massa atenció en el preu.

Aquest primer d’agost, el lluminós amb la tarifa de la benzinera de Calella assenyala que el preu del litre de benzina normal és d’1,199 euros; mentre que el gasoil, més barat, encara per sobre de la barrera de l’euro.

Els professionals del transport són els que més present tenen les fluctuacions del preu dels carburants, que suposen una despesa important en la seva activitat. Així ho explicava un dels taxistes de la parada.

Catalunya és el territori de l’estat on el carburant és més barat, sense comptar-hi els impostos que s’apliquen. Un cop s’hi sumen les taxes, puja posicions en el rànquing.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *