El servei de recollida selectiva de la brossa continua en el punt de mira

La publicació a les xarxes socials d’un vídeo sobre com es va fer la recollida de la brossa del mercat ambulant de dissabte passat han tornat a posar en el punt de mira a l’empresa concessionària del servei. Concretament, sobre si compleix la normativa de separació dels residus. L’autor de les imatges i també el partit de Calella en Comú, ahir durant la sessió plenària, afirmen que mostren que es barregen diverses fraccions dins del mateix camió. El contingut del contenidor de l’orgànica i les caixes que deixen els venedors del mercat. El Govern Municipal ho nega i diu que la recollida es va fer amb dos camions diferents i que el vídeo genera confusió.

L’autor del vídeo assegura que es va buidar el contingut del contenidor marró de l’orgànica al camió i que, seguidament, s’hi van llançar les caixes de cartró que els paradistes havien deixat al costat.

Aquest és un dels fragments de les imatges que va enregistrar quan els treballadors abocaven els residus dins del camió.

També la regidora de Calella en Comú, Anna Giménez, va fer-hi referència en el ple d’ahir. Va dir que tenien constància d’aquest fet i preguntava al Govern Municipal si també disposava de la mateixa informació.

Hem sabut que durant la recollida de brossa de dissabte també hi va haver barreja de residus en un mateix camió. Volíem saber si en teniu constància.

La versió que ha donat el Govern Municipal a Ràdio Calella TV és diametralment diferent. Es nega la barreja de diferents residus dins d’un mateix camió de recollida i apunta que les imatges poden conduir a l’error perquè els vehicles que van fer el servei dissabte passat són iguals per fora. En tot cas, s’explica que la recollida es va fer correctament segons la normativa.

Esquerra i Calella en Comú pregunten pels resultats de l’auditoria

Durant la sessió plenària d’ahir, tant Calella en Comú com Esquerra van preguntar quan es tindran els resultats de l’auditoria que es va encarregar a mitjans de febrer.

Anna Giménez (Calella en Comú):

En relació a l’auditoria a l’empresa concessionària de la recollida, voldríem saber en quin punt es troba el procés.

Xavier Ponsdomènech (Esquerra):

El 5 de novembre del 2020 es va aprovar la moció per auditar l’empresa Urbaser. En Junta de Govern Local, el 17 de febrer del 2021, s’aprova i s’encarrega l’auditoria. Preguntem: Hi ha una estimació de quan es faran públics els resultats de l’auditoria a Urbaser.

No obstant això, fa uns dies, el portaveu Josep Torres va declarar que encara no hi ha els resultats perquè el procés d’auditar requereix el seu temps.

Esquerra demana que s’acabi amb la mala imatge d’alguns contenidors

El líder d’Esquerra de Calella, Xavier Ponsdomènech, va dirigir un dels precs fets durant la sessió plenària d’ahir a demanar que es revisi l’estat d’algunes zones de contenidors que hi ha a Calella i que, segons va lamentar, donen una mala imatge de la ciutat.

Hi ha diversos contenidors que des d’abans de Nadal estan tapats amb plàstics, els de la plaça de l’Església i del carrer Ànimes amb Sant Antoni; i d’altres que presenten un estat molt deficitari de manteniment, com els que hi ha a l’estació de Renfe. Demanem que s’actuï per tenir una ciutat cuidada i que no transmeti deixadesa.

El Govern va anunciar ahir que respondrà per escrit els precs i les preguntes formulades per l’oposició.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *