El sindicat policial SAP dona l’”OK” a l’oficina de denúncies de la plaça Vicenç Ferrer

Imatge d'arxiu

Ara farà un any, en plena temporada d’estiu, el sindicat policial SAP (Sindicat Autònom de Policia) va fer pública la seva denúncia per les condicions en què havien de treballar els agents de l’oficina de la plaça Vicenç Ferrer. Van fer-ne la llista i van exigir a l’Ajuntament de Calella, com a responsable directe, que hi posés solució el més aviat possible. La polèmica es va allargar unes setmanes perquè el Govern Municipal va exposar llavors que no tenia prou marge de maniobra per resoldre totes les peticions de forma immediata. Un any després, el mateix sindicat ha fet emès un comunicat on assenyala una vintena de dependències policials on es continua incomplint la llei de riscos laborals. I n’ha tret l’OAC de Calella.

Rafel Villena, delegat de prevenció de riscos laborals del SAP, ha dit que l’oficina compartida de Mossos i Policial Local de Calella ha tornat a obrir aquest estiu “gairebé” de forma correcta.

En principi, l’oficina ha obert gairebé de forma correcta. S’han col·locat pilones, làmines als vidres que impedeixen la visualització interior, es van senyalitzar les sortides d’emergències i també s’ha solucionat la climatització. L’únic que queda pendent de resoldre directament, però també se li ha trobat una sortida, és que hi hagin lavabos (…) Sembla que s’ha arribat a un acord amb el local del costat i els agents és el que fan servir.

La solució intermitja, i que satisfà al sindicat policial segons ha exposat Villena, és que els agents utilitzin els serveis que hi ha a l’Oficina Local d’Habitatge, que està porta per porta a la planta baixa d’un dels edificis que rodegen la plaça Vicenç Ferrer.

Demanen tancar part de les instal·lacions de les comissaries de Mossos de Pineda i Arenys

El SAP denuncia que hi ha una vintena de dependències policials on els agents han de treballar a temperatures que superen els 27 graus, el que suposa un incompliment de l’actual normativa de prevenció de riscos laborals. Dues d’elles són les comissaries de Pineda de Mar i Arenys de Mar, a la comarca del Maresme, on no hi funcionen els sistemes de climatització.

Villena es queixa que el Departament d’Interior no hagi resolt la problemàtica tot i tenir-ne coneixement fa més d’un any.

A l’oficina de Pineda no es compleix i a Arenys de Mar, també tenim parts de l’edifici on pel mal funcionament dels edificis no es compleix la normativa i els requisits, que són molt clars (…) Vam exposar els problemes que hi ha a una vintena de comissaries i esperem que prengui mesures el més aviat posssible. Estem força enutjats perquè molts problemes s’havien notificat fa més d’un any.

Des del sindicat policial assumeixen que des del departament no s’hi posarà solució a curt termini.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *