El SSID celebra 10 anys arribant a la fita dels 1.000 pacients

Gairebé un miler de pacients en 10 anys de desplegament. Aquesta és la fita que ha aconseguit el Servei de Suport Immediat a Domicili de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i que aquest mes de maig està d’aniversari. El programa, que va néixer l’any 2012 a Calella, compta amb dos professionals experts en cures pal·liatives que visiten regularment als pacients que viuen a casa i que es troben una situació de dependència o en un procés de deteriorament per la malaltia.

Des del 2012 el SSID atén a malalts crònics complexos, amb processos oncològics avançats o amb malalties degeneratives avançades que requereixen un recurs de suport personal domiciliari especialitzat i de ràpida activació. De fet, el 75% del total dels usuaris al llarg d’aquests 10 anys, han estat pacients oncològics, que han pogut ser a casa mentre realitzaven el tractament gràcies al programa. Per celebrar la primera dècada de funcionament del servei, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha editat un vídeo amb l’experiència de familiars d’usuaris del programa.

El servei és coordina des del 2012 amb el Programa d’Atenció Domiciliària i Equips de Suport (PADES) i la Unitat de Treball Social de la Corporació. El donen dos treballadors contractats per l’empresa Vincles de Calella, que compten amb la formació i experiència específica en cures pal·liatives. De fet, el programa s’ha pogut dur a terme gràcies a l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital, amb el suport econòmica d’Oncolliga, la Fundació Miquel Valls i els Ajuntaments adherits, com el de Calella.

El SSID va obtenir l’any 2016 el reconeixement de la Fundació Avedis Donabedian amb el Premi a la qualitat en integració assistencial, de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i la Salut de Catalunya i Balears i de l’Observatori d’Innovació en Gestió Sanitària a Catalunya de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut.

L’any 2018, el programa es va ampliar a pacients de la Selva Marítima.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *