El Taller de la Memòria escriu un llibre per fomentar la creativitat

El taller de la memòria, impartit des de l’àrea de política social de l’Ajuntament, està preparant un llibre amb l’objectiu de fomentar la creativitat dels seus usuaris i fer-los sortir de la seva zona de confort. És el que ha apuntat Isabel Geremías, treballadora familiar, aquesta matí al programa La Ciutat. També ha explicat que cada dilluns, i fins a final de curs, els usuaris escriuran una pàgina que donarà peu a la novel·la al mes de Juny. Les més creatives tindran premi.

Ho estan fent a partir del joc de daus, Story Cubes, on cada cara del dau conté un dibuix que ha de ser el fil conductor d’aquella narració. Ho ha explicat al programa La Ciutat la Isabel Geremías treballadora familiar i professora del taller.

Aquest any vam descobrir els Story Cubes, un joc de daus, on cada cara té un dibuix diferent i amb això fem quelcom nou. Hauran d’escriure un llibre a partir d’aquests daus.

Els usuaris escriuen una pàgina per dia on el dau és el guia de la narració. Segons Geremías l’objectiu d’aquesta activitat és treballar la imaginació i sortir de la zona de confort, ja que ha apuntat que la gent gran és més propensa a perdre la capacitat creativa. Així doncs, el dau els estimula la seva creativitat amb dibuixos ben variats, així ho ha apuntat Dolors Rovira usuària del taller.

Un globus, un pont, una brúixola, les balances de la justícia…i sobre allò has de continuar el llibre.

Un llibre que estarà enllestit a finals de juny, quan acabi el curs i on es decidirà quin ha estat el llibre més creatiu de l’any amb un concurs plegat de premis i sorpreses.

Els interessats a participar en el taller de memòria hauran d’esperar fins al curs vinent al setembre, quan es tornin a obrir les places. De moment però, la treballadora familiar, Isabel Geremías ha indicat que menjar sa, tenir uns hàbits saludables, socialitzar-se i prestar atenció són alguns dels elements claus per mantenir la memòria.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.