El teatre calellenc lamenta la pèrdua d’Albert Salvanyà

S’ha apagat la llum d’un home clau per al teatre calellenc. Albert Salvanyà, actor i director, i durant uns anys també president de Joventut Artística, ha mort aquest dimarts als 70 anys. El seu delicat estat de salut l’havia allunyat dels escenaris i del que era la seva gran passió. La vetlla es farà a partir d’aquesta tarda al Tanatori de Calella i fins demà al matí, quan se celebraran els funerals per donar-li l’últim adéu. Serà a la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau, a les 10.30h.

Albert Salvanyà va ser motor de l’activitat teatral de Joventut Artística durant molts anys. Va pujar als escenaris de ben petit per a les representacions dels Pastorets, però després es va passar a la direcció, on va posar-se al capdavant d’un grup de calellencs i calellenques amb qui compartia la passió pel teatre. Entre les obres a les quals va participar, Ninette y un señor de Múrcia, l’any 2066, que Ràdio Calella TV va enregistrar i guarda en l’arxiu de l’emissora pública municipal.

Carme Horta, molt afligida per la mort de Salvanyà, ha posat de relleu la seva contribució al teatre amateur i ha explicat que, fins l’últim moment, va guardar l’esperança de tornar-hi.

La seva vida era al teatre. Hi va començar de molt jove, el seu paper principal és el de Naïm als Pastorets, però després va fer moltes obres d’actor i de direcció. Ell vivia pel teatre (…) Quan l’anava a veure a l’hospital, sempre tenia al cap tornar a dirigir. Fins l’últim moment, però no ha pogut ser. Li desitjo que quan arribi al cel, que hi anirà de dret, i es trobi amb els seus companys, tornin a fer teatre tots junts.

Així l’ha volgut recordar l’actriu Maria Rosa Serra, compartint aquestes paraules a través de Ràdio Calella TV.

Recordem l’època bona de l’Albert, quan muntava les obres amb tanta i tanta il·lusió, cuidant fins a l’últim detall, exigent en els assajos, per això sortia tot perfecte. Recordar-lo en la seva plenitud, va ser un element molt important, i va ajudar molt a Joventut Artística.

Joventut Artística va informar ahir de la mort d’Albert Salvañà, assegurant que ha estat un dels puntals de l’entitat, dalt i baix dels escenaris, recordat per les seves interpretacions de Naïm als Pastorets.

L’alcalde de Calella, Marc Buch, qui ha afirmat que la seva mort significa una pèrdua irreparable per a la gent de Joventut Artística. Així mateix, ha traslladat el seu condol a amics i familiar.

Albert Salvanyà Leronés va morir ahir dimarts a Pineda de Mar, als 70 anys. El condol a les seves persones estimades es podrà donar a partir d’aquesta tarda al Tanatori de Calella. Els seus funerals tindran lloc demà dijous 21 de juliol a la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau, a les 10.30h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *