El trasllat del Salicrú es farà per Setmana Santa

Imatge del pati interior que tindrà l’Escola Salicrú a la Fàbrica Llobet-Guri, encara en obres
Imatge del pati interior que tindrà l’Escola Salicrú a la Fàbrica Llobet-Guri, encara en obres

Els alumnes de l’escola cursaran el tercer trimestre a les noves instal·lacions a la Fàbrica Llobet-Guri. Ho ha confirmat l’alcaldessa, qui ha anunciat que a partir de la segona quinzena de març es farà un cap de setmana de portes obertes per visitar el complex educatiu. Aquest és un dels grans projectes del Govern Municipal que encapçala Montserrat Candini.

El calendari s’està complint i l’obra de rehabilitació de la Fàbrica Llobet-Guri per traslladar-hi l’Escola Doctor Carles Salicrú -que ocuparà tota la planta baixa de l’equipament- estarà enllestida a finals de febrer o principis de març. La setmana passada, en una reunió amb representants del Departament d’Ensenyament, de l’Ajuntament de Calella i de la direcció del centre es va acordar, segons ha dit Candini, que el trasllat es farà per Setmana Santa perquè les classes es puguin reprendre, després de vacances, inaugurant les instal·lacions educatives.

“Es farà el trasllat per Setmana Santa. Vam parlar amb la comunitat educativa i va estar-hi d’acord. Les vigílies de tot això farem jornada de portes obertes de tota la Fàbrica Llobet-Guri i de l’escola; serà pel cap de setmana del 17-18 o 24-25 de març”, ha confirmat Candini.

Al setembre s’inaugurarà l’Hostal Vell, espai on se centralitzaran els serveis de Promoció Econòmica, Comerç i Joventut. Trigarà una mica més l’auditori que es construirà darrera l’edifici que hi ha a peu de carreteres, que en serà un annex, i tindrà capacitat per a 140 persones.

L’ajuntament ha fet una desena de requeriments judicials per treure el malalt de diògenes

L’alcaldessa de Calella ha assegurat que l’ajuntament porta mesos fent gestions per intentar resoldre la problemàtica existent als baixos de l’edifici a mig construir que hi ha al costat del Parc Dalmau, on l’acumulació de trastos i brutícia suposen un perill, com a mínim, en termes de salut pública.

Candini ha confirmat que l’home que l’ocupa pateix diògenes i que en tractar-se d’una propietat privada l’ajuntament no hi pot actuar sense una ordre judicial.

“Hem demanat al Jutjat d’Arenys, amb informes d’actuació per part de la Policia Local i amb fotografies, que ens ajudin perquè nosaltres poguem tapiar el local perquè, evidentment, no ho podem fer amb algú dins (…) És una persona que no està gens equilibrada”, ha lamentat.

Des de Calella s’ha demanat a l’autoritat judicial que actuï amb diligència pel risc evident que comporta la situació, i que ahir també denunciaven els veïns de l’edifici habitat que hi ha al costat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat