Els Amics Escoltes Montnegre revisen el mapa Alpina de l’entorn de Calella

Formarà part de la col·lecció «… i el seu entorn» i estarà disponible a les llibreries a la primera meitat de l’any 2017. Anirà acompanyat d’una Guia de l’Excursionista, que s’està acabant de redactar.

És un mapa a escala 1/15.000, molt més detallat que l’actual mapa Alpina, que té una escala 1/25.000. S’han corregit errors topogràfics i ortogràfics que hi havia i s’han actualitzat dades, gràcies a la col·laboració de gent del territori. Pere Badalló, president d’Amics Escoltes Montnegre, ha explicat que el projecte s’ha treballat discretament, per la gran elaboració que ha comportat. Han estat molts mesos de feina i treball de camp de tot un equip de gent. Pere Badalló: “Vam començar a convocar a través de l’Ajuntament de Calella -que ens va ajudar molt- un seguit de persones involucrades a la zona on ens movem, que és la serra del Montnegre més propera a Calella. Vam tenir l’ajuda de Daniel Rangil, Joan Ferrer, Jordi Ginesta i altra gent amb qui hem anat xerrant que ens han donat una informació que no contenia el mapa actual de l’Alpina“.

El mapa comprèn des de Calella fins a Hortsavinyà, de Santa Maria del Montnegre a Sant Pere de Riu. Badalló: “Tenim un mapa una mica allargat però la zona està molt ben referenciada. I hem fet una correcció molt àmplia a nivell de toponímia gràcies al Daniel Rangil, que ha parlat amb molts i molts testimonis. I hem afegit un seguit de camins i corriols que no sortien o que s’han obert ara com és el cas del Camí dels Escoltes, un tros de camí obert més la recuperació d’un altre i no estava inventariat a cap tipus de material topogràfic“.

El mapa estarà disponible a llibreries durant el primer semestre del 2017. El mapa s’afegirà a títols de la mateixa col·lecció com «Argentona i el seu entorn» o «Granollers i el seu entorn», introduït aquest nou mapa pel nom de Calella.

L’Ajuntament de Calella ha finançat l’edició d’una part de mapes i es podran trobar un cop s’acab d’editar una guia destinada a excursionistes que inclourà l’explicació d’excursions per l’entorn, amb els camins definits al mapa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *