Els Bombers han presentat la campanya de seguretat dins la llar “ho pots evitar”

Recorden consells bàsics en l’àmbit de la prevenció d’incendis i d’autoprotecció. Són vigents tot l’any, però és amb l’arribada de l’hivern i la baixada de temperatures quan s’incrementa l’ús d’aparells elèctrics o de calefacció que n’augmenten el risc.

Els consells bàsics per evitar incendis a casa són: comprovar que s’han apagat els fogons després de cuinar, no sobrecarregar els endolls d’electricitat, enretirar els calefactors dels materials combustibles com les cortines o els llençols, i sobretot no fer-los servir per eixugar la roba. En cas d’incendi, no utilitzar mai l’ascensor i avisar urgentment al telèfon del 112.

I hi ha consells específics sobre l’ús de les llars de foc, que donen molt caliu a les cases, però que també són un focus de risc important si no es va amb compte.

Carles Noguera, tècnic del Parc de Bombers de Cerdanyola, ha explicat els aspectes bàsics de manteniment que cal tenir en compte en els diferents sistemes d’escalfar les llars.

Cal tenir en compte que tot l’any la cuina és el principal focus d’incendis a una casa, per culpa de les paelles amb oli que s’encén i crema també les campanes. Noguera ha explicat que la principal preocupació en un incendi l’hem de tenir amb el fum i no tant amb les flames, i s’han de tancar les portes de l’habitació on hi ha fum i trucar al 112.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Carles Noguera, emesa a l’Info Migdia

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *