Els hackers aprofiten les debilitats de seguretat de Zoom per robar dades personals i entrar al teu ordinador

IMG_8486

L’aplicació Zoom podríem dir que és una de les aplicacions del moment. Amb la quarantena l’aplicatiu de videotrucades ha augmentat les seves descàrregues en un 86% i entre tant d’èxit, ha quedat al descobert les múltiples mancances que presenten els seus sistemes de privacitat i seguretat. Un buit que han aprofitat els ciberdelinqüents per robar la informació personal de milers de persones.

De fet la mateixa empresa va alertar el passat 2 d’abril sobre una vulnerabilitat per als usuaris de Windows que podria permetre als ciberdelinqüents robar informació confidencial i executar arxius en el dispositiu de la víctima, en concret els recursos afectats són els usuaris de Zoom per a Windows amb versions anteriors a la 4.6.9. A més, de compartir les teves dades amb Facebook sense previ avís, el principal risc era la falta de xifrat de l’aplicació. Cosa que permetia als hackers colar-se a les videotrucades, hackejar els micròfons i càmeres, i fins i tot instal·lar un malware en els dispositius. Oriol Contreras és l’advocat de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de l’Ajuntament de Calella.

És una aplicació que et permet parlar per internet amb imatge amb molta gent. I es veu que hi havia un problema de seguretat, que permetia que des de fora, algú ens robes imatges nostres i entres en les nostres videotrucades, i robar-nos dades en general.

Per tal de solucionar aquest problema, la mateixa empresa, ha demanat actualitzar a l’última versió disponible de Zoom: la 4.6.11. L’advocat de l’OMIC va més enllà i recomana, esborrar l’aplicació i tornar-la a instal·lar.

Nosaltres hem de desaplicar aquesta aplicació dels nostres ordinadors i tauletes, i tornar a instal·lar. És la recomanació que fan des de l’Agencia Catalana de Ciberseguretat. També recordar que per a qualsevol aplicació de videotrucades, cal que sempre les anem actualitzant, perquè les versions noves són les meves segures i les que resolen errors de seguretat.

Per tranquil·litzar als usuaris, Eric S.Yuan, CEO de Zoom, ha assegurat que durant els propers 90 dies es treballarà per revertir tots els problemes i errors de seguretat que presenta l’aplicació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat